Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Steemit Ağı, Elemanlarının Yüzde 70’ini İşten Çıkardı!

Techcrunch kaynağının 28 Kasım tarihinde aktardığı habere göre, içerik üreticilerini ödüllendirmesi ile bilinen dağıtık sosyal ağ uygulaması Steemit, ”kripto para birimi piyasasının zayıflığı, otomatik STEEM satışlarından elde edilen itibari para kazançlarının düşüşü ve tam Steem ağ düğümlerini çalıştırma masraflarının artması nedeniyle”, çalışanlarının %70’ini işten çıkarmak zorunda kaldı.

Ekibin geri kalanı ise Steemit blockchain ağının boyutunu ve Amazon AWS‘ye olan bağımlılığı küçültüp azaltarak, sunucu masraflarını düşürmeye odaklanacak. Steemit kurucusu ve CEO’su Ned Scott, konu hakkında şunları ifade etti:

”Steem’in hala açık ara farkla uygulamalar için en iyi ve en düşük ücretli blockchain protokolü olabileceğine inanıyoruz ve bu yeni yönden doğan geliştirmeler, (Steemit’i) uygulama sürdürülebilirliği için çok daha iyi bir hale getirecek. Buna rağmen, Steem’i geliştirmeye devam edebilmemizi sağlamak için, öncelikle masrafları ekonomik olarak sürdürülebilir bir seviyenin altına çekmemiz lazım. Şu an hayatta kalmaktan, Steemit.com’u online tutmaktan ve görevi canlı tutup, mükemmel topluluklar oluşturmaktan daha fazla istediğim bir şey yok.”

Steemit piyasaya çıktığı zamanlarda ilk gerçek anlamda çalışan merkeziyetsiz uygulamalardan birisi olmuş ve kullanıcıların içerik üretip, içerik üreticilerine ödeme yapmalarını mümkün kılmıştı. Steemit platformunun kripto para birimi STEEM, tüm zamanların en yüksek seviyesine nispeten %96 civarı düşüş yaşadı.

Buna rağmen son 24 saat içerisinde %14 yükseliş yaşayan STEEM, basın saatine göre 0,35 dolardan el değiştirmekte ve hala yükseliş sinyalleri vermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment