Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Messari: DeFi Piyasası Hala Çok Küçük

Messari araştırmacılarından Ryan Watkins, DeFi (merkezsiz finans) dünyasının şu anda hala çok küçük olduğunu vurguladı.

Compound, Maker, Aave gibi DeFi projeleri son birkaç hafta içerisinde epey yoğun ilgi gördüler. Bu süreç içerisinde DeFi projelerinde tutulan toplam para miktarı 4 milyar doları aştı. DeFi dünyası bu sayede artık çok daha geniş bir kitleye hitap eder oldu.

Messari’nin uzman isimlerinden Ryan Watkins ise DeFi dünyasının hala çok küçük olduğunu düşünüyor. Kendisi bunu söylerken DeFi sektörünü geleneksel piyasalarla vs. değil, doğrudan diğer kripto paralarla kıyaslıyor.

Diğerlerine Kıyasla Çok Küçük

DeFi dünyası son birkaç hafta içerisinde kayda değer bir büyüme yaşadı yaşamasına ama bu dünyanın hala çok küçük olduğunu unutmamak gerek. Watkins bu argümanı desteklemek için DeFi dünyasının toplam değerinin Bitcoin Cash’in veya XRP’nin piyasa değerinden daha düşük olduğunu hatırlatıyor.

Hala yeni sayılabilecek DeFi projelerini XRP gibi kripto paralarla kıyaslamak pek doğru olmayabilir. Fakat Watkins bu noktada tamamen şaka amaçlı geliştirilen Dogecoin’in bile neredeyse tüm DeFi tokenlarından daha değerli olduğunu da vurguluyor.

Bunun üstüne DeFi projelerinin kripto para dünyasındaki konumunu da yorumlayan Watkins; DeFi sektörünün kripto para piyasasının sadece yüzde 1.5’unu oluşturduğunu açıkladı.

Peki Bunlar Ne Anlama Geliyor?

Watkins aslında DeFi sektörünün durumunu gözler önüne sererken bunu DeFi projelerini küçümsemek için yapmıyor. Onun göstermeye çalıştığı şey, DeFi dünyasının ne kadar büyük bir potansiyelinin olduğu.

DeFi projeleri kripto para piyasasının henüz sadece yüzde 1.5’una denk geliyorlar ama buna rağmen şimdiden çok fazla ilgi görmeye başladılar. Bu sektörün geleceğini değerlendiren Watkins, DeFi dünyasının büyümesi için dışarıdan gelecek bir paraya ihtiyaç olmadığını, gerekli olan tek şeyin kripto para piyasasındaki mevcut sermayenin DeFi’ye aktarılması olacağını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment