Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta, Halka Açık Kripto Patentlerini Savunan COPA’e Katıldı

Sosyal medya devi Meta, halka açık kripto patentleri savunan “Crypto Open Patent Alliance”a (COPA) katıldı ve herkes için erişilebilir kripto patentleri sözü verdi.

COPA, resmi web sitesi üzerinden 31 Ocak tarihinde yaptığı açıklama ile Meta‘nın, kripto ve blokchain ile ilgili teknolojiler üzerinde halka açık patentleri savunmak amacıyla aralarına katıldığını duyurdu. Açıklamaya göre Coinbase ve Block ile birlikte COPA yönetim kuruluna katılacak Meta’yı, lisanslama ve işlemler grubu yönetici Shayne O’Reilly temsil edecek.

Meta, COPA’e katılarak “temel kripto para patentlerini” savunma nedenleri dışında kimseye karşı uygulamama sözü veren diğer 30 işletmeden biri oldu.

“Temel kripto para patentlerini” kripto para birimlerinin oluşturulmasına, madenciliğine, depolanmasına, iletilmesine, yerleşmesine, bütünlüğüne veya güvenliğine izin veren herhangi bir teknoloji olarak tanımlayan COPA Genel Müdürü Max Sills konu ile ilgili;

Meta’nın COPA’deki liderliği, açık kaynak teknolojilerini korumanın öneminin altını çiziyor. Büyük ve küçük şirketler, temel altyapı üzerinde iş birliği yaparak yeniliği teşvik edebilir. Bu, COPA’i yasal engelleri ortadan kaldırmak ve böylece kripto para biriminin dünyanın herhangi bir yerindeki değer aktarımının temeli haline gelmesi misyonunu ilerletmek için bir adım daha ileriye taşıyor.

açıklamalarında bulundu.

COPA’in otuzdan fazla üyesi arasında Block, Coinbase, MicroStrategy, Kraken, Chaincode Labs ve Uniswap yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!