Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MetaMask, “MetaMask Destek” Adı Altında Dolandırıcılık Yapanlara Karşı Uyardı

Kripto para cüzdanı MetaMask, kullanıcıları yeni bir phishing saldırısına karşı uyardı. Bazı kullanıcılar şimdiden para kaybettiklerini söylüyor.

MetaMask, resmi Twitter hesabında konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bir phishing (oltalama) botu, kullanıcılara MetaMask desteğe ait gibi görünen bir link gönderiyor. Linkte Google doküman formu bulunuyor ve bu forma kullanıcıların seed phrase’lerini (kurtarma cümlesi) yazmaları isteniyor. Formu dolduran kullanıcıların hesapları ele geçiriliyor.

Twitter’da tespit edilen bir phishing botun, “Aynı problemi ben de yaşamıştım.” şeklindeki açıklamalarla Google form doküman linki paylaştığı görülüyor.

metamask-twitterBu formu gönderen hesaplar normal bir hesap gibi görünüyor ve birkaç takipçileri bulunuyor. 

“Tokenlarımızı geri alabilecek miyiz?”

Mathieu Merlet isimli Twitter kullanıcısı, kaybettikleri tokenları geri alıp alamayacakları üzerine yorum yaptı ve bu sebeple birçok kişinin dolandırıldığını düşündüğünü dile getirdi. 

Kullanıcının yorumunun altına, “MetaMask” kullanıcı isimli phishing bot “Bu formu doldurun.” diyerek link gönderdi. Farklı bir hesap da aynı şekilde kullanıcıya phishing link gönderdi.

metamask-twitter-phishing
Bir başka kullanıcı, cüzdanından çalınan Etherin geri alınıp alınamayacağını sordu. Birisinin, cüzdanındaki 0,1 ve 0,5 ETH’yi aynı cüzdan adresine gönderdiğini belirtti.

MetaMask ise yalnızca resmi web sitesinde, uygulamada, topluluk ve Twitter destek sayfalarında kullanıcılara destek verdiğini belirtiyor. Bu kanallar dışında kendilerini MetaMask olarak tanıtıp destek vermek istediklerini söyleyenlere itibar edilmemesi ve ilgili hesapların rapor edilmesi söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!