Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metamask Kurucu Ortağı Davis: Kripto Para Birimlerine Yatırım Yapmak Kumar Oynamaktır

MetaMask, altıncı yıl dönümüne yaklaşırken projenin kurucu ortakları Dan Finlay ve Aaron Davis piyasanın ve projelerinin genel durumu hakkında Motherboard’a röportaj verdi.

Halihazırda Hawaii‘de bir dijital göçebe olarak yaşayan MetaMask kurucu ortağı Aaron Davis, Motherboard‘a verdikleri röportajda “Çok geç olabilir ancak paranızı kripto para birimlerine yatırmak kumar oynamaktır.” açıklamalarında bulundu.

Şu anda sahip olduğumuz şeyin finansın geleceği olduğunu söylemek zor ve bir noktada hayatınız boyunca edindiğiniz birikimleri buraya aktarmanız gerekiyor. Birçok insan yatırım olarak bunu savunuyor ve bence bu son derece tehlikeli bir davranış.

Kullanıcıların Blockchain üzerindeki dolandırıcılık faaliyetlerini engelleyemeyiz

Röportajda, MetaMask cüzdanlarının son birkaç yılda DeFi ve NFT‘lerin yükselişinde kritik bir rol oynadığını ve bunun sonucunda 2020’de 1 milyon olan MetaMask aylık aktif kullanıcı sayısının bu yıl 30 milyondan fazla kişiye yükseldiğini belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda Celcius ve Luna projelerinde yaşanan büyük çöküşler hakkında konuşan kurucular şu ifadelerde bulundu:

Bu son turda meydana gelen çöküşlerin çoğu, kendilerini DeFi olarak markalaştıran, ancak daha sonra aslında devasa kaldıraçlı gölge bankalar olarak işleyen oluşumlardı. Ve bunlar şeffaf değil. Dolayısıyla bunlara yatırım yapan herhangi birinin şeffaflık sağlamasına imkan yok.

Finlay konuşmanın devamında “İnsanların blokchain’ler üzerindeki “Ponzi” faaliyetlerini engelleyemeyiz” itirafında bulundu.

Her ne kadar sosyal medya üzerinde “düz mantık” ile yapılan yorumlar ve sözde çözümler, kriptonun önde gelen liderlerinin tek başlarına bu ekosistemi güvenli ve temiz bir yer yapacağına dair bir algı yaratmış olsa da, bu o kadar kolay görünmüyor. Yine de Metamask elinden geleni yapıyor.

Ancak Finlay, aynı zamanda kullanıcılara da yükleniyor: ” Bireysel kullanıcıların, sistemde olmasını istedikleri değişime göre davranmaları ve açgözlü eylemleri sürdürmemeleri veya bunlara katılmamaları gerekiyor”.

Kurucu ortaklara göre, son dönemde piyasada yaşanan düşüş MetaMask’ın kullanıcı aktivitesinde bir yavaşlamaya yol açtı. Davis, “Faaliyetlerimizin çoğu piyasa koşullarıyla ilgili. Ve son zamanlarda büyük bir geri çekilme oldu, bu yüzden bence pek çok insan zor durumda ve bir sonraki adımda ne yapacaklarını düşünüyor.” dedi.

Dan Finlay son olarak, Non-fungible token’ı (NFT) “hayali bir ürünün doğrudan tüketiciye satışının bir biçimi” olarak tanımladı.

Ethereum blockchaini ile etkileşim kurmak için kullanılan bir kripto para cüzdanı olan MetaMask, kullanıcıların daha sonra merkeziyetsiz uygulamalarla etkileşim kurmak için kullanılabilecek bir tarayıcı eklentisi veya mobil uygulama aracılığıyla Ethereum cüzdanlarına erişmelerine olanak tanır. MetaMask, Ethereum tabanlı araçlara ve altyapıya odaklanan bir blockchain yazılım şirketi olan ConsenSys Software Inc. tarafından geliştirilmiş ve 2016 yılında piyasaya sürülmüştür.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!