Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metaverse Şirketi Animoca Brands 5 Milyar Doları Aşkın Değerlemeye Ulaştı

Metaverse stratejisi kapsamında non-fungible token (NFT) ve gaming teknolojilerine odaklanan Animoca Brands, aldığı yeni fonlamayla toplamda 5 milyar doları aşkın değerlemeye ulaştı.

Animoca Brands’in 358 milyon 888 bin dolarlık fonlama turuna diğer isimlerin yanı sıra Liberty City Ventures, 10T Holdings, Kingsway, Soros Fund Management, Winklevoss Capital katkıda bulundu.

Avustralyalı şirketin açıklamasına göre elde edilen sermaye stratejik anlaşmalar ve yatırımlar yapmak, ürün geliştirmek ve popüler fikri mülkiyetlerin lisansını almak için kullanılacak.

Metaverse’ün büyümesi için aktif bir strateji izleyen Animoca Brands’in geliştirdiği ürünler arasında The Sandbox, Phantom Galaxies, REVV token ekosistemi, Arc8 platformu ve bunlara ek olarak TOWER, LMT, BONDLY, PROSPER gibi token projeleri yer alıyor.

Şirket ayrıca aralarında OpenSea, Dapper Labs, Yield Guild Games, Star Atlas, Axie Infinity ve Thetan Arena gibi isimlerin bulunduğu NFT ve metaverse temaları ile bağlantılı 150’den fazla şirkete yatırımcı olarak destek verdi.

Animoca Brands’in kurucularından Yat Siu, aldıkları yatırımla ilgili olarak, “Kendimiz için açık bir Web3 inşa etmek ve finansal katılımı artıracak, açık bir metaverse oluşturmak gibi iddialı hedefler belirledik […] Henüz yeni bir internet devriminin ilk aşamalarında olduğumuza, 2022’nin ve ileriki tarihlerin büyük fırsatlar sunacağına inanıyoruz.” dedi.

358 milyon dolarlık fonlama için birimi yaklaşık 3 dolardan 111.173.515 hisse satan Animoca Brands, toplamda 5 milyar 442 milyon 429 bin 484 dolarlık piyasa değeri elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!