Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MHP’li Başkan, Bitcoin İddiası İçin Sayıştay’a Gitti

Gümüşhane’de belediye başkanı seçilen MHP’li Vedat Soner Beşer, geçmiş dönemle ilgili Bitcoin iddiaları için valiliğe yazı yazarak Sayıştay denetimi istedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre AKP’li eski başkan Ercan Çimen döneminde Gümüşhane belediyesi, 729 konut ve 112 işyerinden oluşan Yaşam Evleri projesini hayata geçirmeyi planladı.

Ancak arsa sahipleriyle anlaşıldıktan ve paralar toplandıktan sonra Gümsaş adlı belediye şirketinin yöneticisi, toplanan paraların değerlenmesi için kripto para olarak Bitcoin satın aldı. Mağdur Platformu Başkanı Nuri Öztürk, arsa sahiplerinin “Paralar Bitcoin’e gittiği için ortada inşaat yok.” dediğini söyledi.

Yaşam Evleri projesinin köşesinde yer alan tarihi Morduk cami de yıkıldı ve belediye, caminin yıkılmasına karşı çıkan halka “Daha büyüğünü yapacağız.” vaadinde bulundu. Ancak yeni cami yapılmadı.

Ercan Çimen döneminde belediyeye ait bir arsanın niteliği değiştirilerek akaryakıt istasyonuna çevrildi. Ancak arsanın yeni sahibinin Ercan Çimen’e yakın kişiler olduğu iddiası araştırılıyor.

Gümüşhane Valiliğine gönderilen yazıda, “31 Mart 2024 seçimlerinden sonra Gümüşhane Belediyesi olarak mali açıdan gerekli incelemelerin yapılabilmesi için Sayıştay Denetçisi tarafından hesaplarımızın incelenmesi hususunu; bilgilerinize arz ederim” dendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!