Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Belediyesi, Şehrin Kripto Parasından 7.1 Milyon Dolar Kazandı

Miami Belediyesi, açık kaynaklı bir kripto para platformu olan CityCoins ile birlikte çalışmaya başladığından beri milyonlarca dolar gelir elde etti.

Stacks blockchainini kullanan CityCoins projesinin ilk tokenı olan MiamiCoin, hem belediye bütçesi hem de MiamiCoin kullanıcıları için bir gelir kaynağı oluşturuyor.

MiamiCoin üretmek için hibe edilen dijital varlıklar; %30’u Miami Belediyesinin cüzdanına gönderilecek, %70’i ise madencilere ödül olarak verilecek şekilde otomatik olarak dağıtılıyor.

Washington Post’un haberine göre CityCoins, ağustos ayından beri Miami Belediyesinin cüzdanına 7.1 milyon dolarlık para yolladı. Belediye Başkanı Francis Suarez, belediyenin bu program sayesinde gelecek yıl 60 milyon dolara varan miktarda gelir elde edebileceğini düşünüyor.

Bu programın, kamu projelerinin fonlanması açısından “devrim niteliğinde” olabileceğini söyleyen Suarez’in, “Bir belediyeyi, vatandaşların vergi ödemesine gerek kalmadan yönetebilme ihtimalini düşünmek … İnanılmaz.” dediği aktarıldı.

Şehri kripto paralar için bir inovasyon merkezine çevirmeyi hedefleyen Suarez, yeni gelir kaynakları oluşturabilmek için kripto para madencilik şirketleri ile de görüşme halinde.


Görsel: Miami (Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir) https://flic.kr/p/2cSPfzu
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!