Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Valisi Bitcoin ile Elon Musk İlişkisini Yorumladı

Miami Valisi Francis Suarez, bu yıl 60.000 doların üstüne çıkarak rekor kıran Bitcoin’in hala çok volatil bir piyasaya sahip olduğunu açıkladı. Kişisel olarak bir “Elon Musk hayranı” olduğunu söyleyen Suarez, Bitcoin fiyatının tek bir tweet yüzünden düşüşe geçebiliyor olmasını eleştirdi.

Bu yıl Miami’yi Bitcoin ekosisteminin merkezlerinden biri haline getirmek için harekete geçen Miami Valisi Suarez, perşembe günü CNBC’nin Squawk Box programına katıldı. Miami bu hafta gelmiş geçmiş en büyük Bitcoin etkinliğine ev sahipliği yaparken, şehrin valisi Bitcoin fiyatındaki volatiliteye dikkat çekti.

“Volatilite sorununun çözülmesi lazım” 

Coinbase verilerine göre 14 Nisan’da 64.899 dolar ile kendi fiyat rekorunu kıran Bitcoin, 3 Haziran’da 38.814 dolardan işlem görüyor. Suarez, Bitcoin’in piyasa değerinin trilyon doların üstüne çıkmış olmasına ve piyasa genelinde çok fazla miktarda işlem yapılıyor olmasına rağmen, volatilite düzeyinin hala ekstrem boyutlarda olduğunu söyledi.

Volatiliteyi “çözülmesi gereken bir sorun” olarak gören Suarez, Bitcoin ile daha farklı piyasalar arasında Elon Musk üzerinden bir kıyaslama yaptı:

“Ben şahsen bir Elon Musk hayranıyım. Ama bir insan, attığı tek bir tweetle bir varlığın fiyatında %1, %2 değil ama %10, %20 civarlarında hareketliliğe yol açıyorsa… Emtia piyasasında, dolarda da volatilite var. Ama oralarda bunun gibi bir volatilite yok.”

Belediye bilançosuna eklenmesine de mani oluyor

Miami Valisi, şehri bir kripto para merkezi haline getirmek için şu ana dek madencilik sektörüne yönelik adımlar attı, kamu çalışanlarının Bitcoin’le maaş alabilmeleri için çalışmalar yürüttü ve Miami’de şehrin bilançosuna Bitcoin ekleme fikrini değerlendirdi.

Bu projelerin üstünde çalışmayı sürdürdüklerini açıklayan Suarez, Bitcoin’e yatırım yapabilmek için daha farklı bir süreçten geçilmesi gerektiğini söyledi. Miami Valisi, şu anda şehir bilançosuna itibari olmayan bir varlığı ekleyemediklerini ve Bitcoin alabilmek için önce eyalet yasasında bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirtti. Suarez, bunun yanında Bitcoin fiyatındaki volatilite sorununun da çözülmesi gerektiğini hatırlattı.

Şehrin bilançosundan bağımsız şekilde, kişisel portföyü hakkında konuşan Suarez, 30.000-40.000 dolar aralığında Bitcoin; yaklaşık 1.500 dolar düzeyinden ise Ethereum satın aldığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!