Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor Heyecanlandırdı: 27 Trilyon Doların Bir Kısmı Bitcoin’e Akacak!

MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, Bitcoin (BTC) yatırımcılarını heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Michael Saylor 14 Mayıs tarihinde X hesabı üzerinden dikkat çeken bir öngörü paylaştı. ABD özelinde yaklaşık 27 trilyon dolarlık varlığı yöneten binlerce emeklilik fonu olduğuna işaret eden Saylor, bu fonların bir miktar bile olsa Bitcoin’e ihtiyaç duyacağını dile getirdi:

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 27 trilyon dolarlık varlığı yöneten binlerce emeklilik fonu var. Hepsinin biraz Bitcoin’e ihtiyacı olacak.

ABD’li emeklilik fonlarının Bitcoin yatırımı yapması uzun süredir kripto para piyasasının gündeminde yer alan bir konu olmuştur. Geçtiğimiz süreçte Houston merkezli itfaiyeciler için emeklilik fonu yönetimi yapan VanEck şirketi, Bitcoin’e yatırım yaptığını açıklamıştı.

Fidelity Digital Assets Başkan Yardımcısı Manuel Nordeste ise geçtiğimiz mayıs ayının başında yaptığı bir konuşmada, emeklilik fonlarının Bitcoin’e yatırım yapma fikirlerini yeni yeni su üstüne çıkardıklarını belirtmişti.

Mart ayının başında Japonya Devlet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF), Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere çeşitli yatırımlar için araştırmalara başladığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!