Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor’dan Bitcoin İçin 3 Ayrı Senaryo: 49 Milyon Dolara Ulaşabilir!

MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, Bitcoin (BTC) 2024 konferansındaki söylemleriyle öne çıktı.

Michael Saylor Bitcoin 2024 konferansında yaptığı açılış konuşmasında, Bitcoin hakkındaki yenilikçi fikirlerine ve desteğine yer verdi.

Saylor, Bitcoin’in halihazırda 65.000 dolar fiyatı ve 1,3 trilyon dolarlık bir piyasa değeriyle tüm küresel servetin yalnızca %0,1’ine sahip olduğunu belirtti.

En öngörülebilir ve “sakin” ihtimalle Bitcoin’in 2045’e kadar 3 milyon dolara ulaşacağını belirten Saylor, bu durumda piyasa değerinin 68 trilyon dolara çıkacağını söyledi. Ek olarak böyle bir yükseliş için önümüzdeki 21 yıllık süreçte Bitcoin’in her yıl %21 artması gerekeceğini kaydetti.

Saylor ayrıca makul bir senaryoda, Bitcoin’in 2045‘te 13 milyon dolara ulaşabileceğini ve bunun için %29’luk bir getiri oranı gerektireceğini söyledi. Bununla birlikte Bitcoin fiyatının 13 milyon dolar olması halinde, 280 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşacağını ve potansiyel olarak küresel servetin %7’sini oluşturacağını sözlerine ekledi.

Bitcoin fiyatı 49 milyon dolar olabilir

Saylor 2045’e kadar çizdiği en iyi senaryoda, güçlü bir boğa yaşanması halinde Bitcoin fiyatının 49 milyon dolara ulaşarak küresel servetin %22’sini oluşturabileceğini dile getirdi.

Yine önümüzdeki 21 yıllık senaryoda yaşanacak ayı sezonlarında Bitcoin değerinin 3 milyon dolar ve küresel servetin %2’sine tekabül edeceğini öngördü.

Bu en iyi senaryo için Bitcoin’in yıllık ortalama %37 artması gerektiğini hatırlattı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 68.200 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!