Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michigan Üniversitesi Bir Kripto Para Fonuna Yatırım Yapacağını Açıkladı!

ABD’nin en eski ve en gelişmiş üniversitelerinden birisi olan Michigan Üniversitesinin finansal bağış fonu, kripto para ekosistemine giriş yapan en güncel kurum oldu. Üniversitenin bağış fonu Andressen Horowitz tarafından yönetilen kripto para odaklı risk sermayesine yatırım yapma kararı aldı.

Michigan’ın bağış fonu temel olarak binlerce bireysel bağışın toplandığı ortak bir havuz gibi tanımlanabilir ve fonun değeri 2018 yılının Ekim ayında 11.9 milyar dolara kadar ulaşmıştı. Üniversite fonu genel olarak bursları, profesörlükleri ve diğer üniversite programlarını maddi açıdan karşılayabilmek için kullanıyor. 21 Şubat tarihinde yayınlanan bir bildiriye göre, üniversitenin mütevelli heyeti yaptıkları son toplantıda kripto para odaklı bir risk sermayesine yatırım yapma kararı aldı ve daha önce 2018 yılının Haziran ayında yapılan 3 milyon dolarlık bağışa ek olarak bundan daha yüksek bir miktarda yatırım yapılacak.

CNK Fund I, L.P., olarak bilinen kripto para fonu Andreessen Horowitz tarafından yönetilmekte ve temel olarak çekirdek aşamadaki kripto para startup larına yatırım yapmayı amaçlamakta. Dünyaca ünlü yatırım devi Andreessen Horowitz’in kripto paralara yatırım yapma nedeni ise ”kripto paraların yenilik ve girişim konularında önemli bir alan haline gelmesi” olarak bilinmekte.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda iki Amerika tabanlı kamu emeklilik fonu da 40 milyon dolarlık bir yatırım ile Morgan Creek Digital isimli kripto para fonuna yatırım yapacaklarını açıklamışlardı. ABD tabanlı bir kamusal emeklilik fonunun kripto para fonlarına yatırım yapması, ilk olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment