Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Yeni Blockchain Uygulamasını Yayınladı

Dünyanın en büyük şirketlerinden Microsoft geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak Azure Blockchain Service’i kullanıma açtığını açıkladı.

Microsoft tarafından geliştirilen bu yeni Blockchain-as-a-service (BaaS) platformu, birbirinden farklı Blockchain uygulamaları geliştirmek için kullanılabilecek.

Şirketin kurumsal ilişkilerinden sorumlu olan Frank Shaw konu hakkında bazı açıklamalar yaparak bu yeni ürün ile birlikte “Blockchain ağlarını yönetmenin” artık çok daha kolay olduğunu belirtti.

Shaw ayrıca bu yeni ürünü kullanan kişilerin yalnızca birkaç tıklamayla yeni konsorsiyum ağları oluşturabileceklerini, mevcut ağlara yeni üyeler ekleyebileceklerini vurguladı.

JPMorgan Chase tarafından desteklenen Quorum adlı Blockchain platformu bu yeni üründen faydalanan ilk isim olacak. Azure CTO’su Mark Russinovich, yaptıkları bu seçim hakkında şu yorumu yapıyor:

“Quorum platformunu dünyanın en büyük Blockchain camialarından Ethereum ile desteklendiği için tercih ettik.”

Microsoft Azure, Azure Blockchain Workbench adlı mobil uygulamasını mayıs ayında yayınlamıştı. Bu uygulamanın başlıca amaçlarından biri Blockchain tabanlı uygulamalardaki belli başlı süreçleri otomatik hale getirmekti. Uygulamanın cazip yanlarından biri ise geliştiricilerin bu uygulamayla birlikte hazır altyapılara erişim sağlayabiliyor olmasıydı.

Microsoft Azure geçtiğimiz aylarda Nasdaq ile işbirliği yapmaya başlamış; Nasdaq bu işbirliğinin sonucu olarak Azure’nin Blockchain teknolojisini kullanmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment