Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy, 190 Bin Bitcoin’ini Satmayı Düşünmüyor

MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, şirketin rezervlerinde tuttuğu Bitcoinleri (BTC) yakın gelecekte satmayı düşünmüyor.

Dün Bloomberg TV’ye konuşan Saylor, “Spot ETF’ler, kurumsal sermayenin Bitcoin ekosistemine akabilmesi için bir kapı açtı. Bunlar, sermayenin dijital dönüşümünü kolaylaştırıyor ve her geçen gün geleneksel ekosistemden dijital ekonomiye yüz milyonlarca dolar değerinde sermaye akıyor.” dedi.

MicroStrategy, birim başına ortalama 31 bin 224 dolardan olmak üzere toplamda 190 bin Bitcoin satın aldı. Bitcoin fiyatının 52 bin doları geçmesiyle birlikte şirketin kağıt üstündeki kazancı 4 milyar dolara ulaştı.

Görünüşe göre Saylor, bunları en azından kısa vadede satıp pozisyonunu kapatmayı düşünmüyor. Saylor, “Bitcoin’in çıkış stratejisinin ta kendisi olduğunu” söyledi.

Altın, gayrimenkul, S&P endeksi gibi diğer yatırım araçlarını değerlendiren Saylor, “Sermayenin bu varlık sınıflarından çıkıp Bitcoin’e akmaya devam edeceğini düşünüyoruz çünkü Bitcoin, teknik olarak bu varlık sınıflarından daha üstün ve durum böyleyken kazananı satıp kaybedenleri almak için bir sebep yok.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!