Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Bitcoin Almaya Devam Etmeyi Planlıyor

Bilançosunda halihazırda 105.000’den fazla Bitcoin (BTC) barındıran MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, dün şirketin ikinci çeyrekteki faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda Bitcoin’e yatırım yapmayı sürdürmeyi planladıklarını açıkladı.

Michael Saylor, dün hissedarlar ile düzenlenen toplantıda şirket olarak izledikleri dijital varlık stratejisinden “memnun olduklarını” açıkladı.

Virginia merkezli şirket, Bitcoin almayı kurumsal stratejisinin bu yıl bir parçası haline getirdi. Kripto para yatırımı yaptığını ilk kez Ağustos 2020’de 250 milyon dolarlık Bitcoin aldığını açıklayarak duyuran şirket, günümüzde 105.085 tane Bitcoin’e sahip.

Genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinden bağımsız olacak şekilde, 30 Haziran itibarıyla şirketin bu Bitcoinler için toplam maliyeti 2.741 milyar dolar (ortalama 26.080 dolarlık birim fiyatı), bunların toplam piyasa değeri ise 3.653 milyar dolar (ortalama 34.763 dolarlık birim fiyatı) oldu.

Michael Saylor, MicroStrategy olarak ilerleyen dönemlerde “dijital varlık stratejileri için daha çok sermaye kullanmaya devam etmeyi planladıklarını” söyledi.

Şirketin çeyrek genelindeki toplam geliri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %13,4’lük bir artışla 125.4 milyon dolar oldu.


Görsel: MicroStrategy CEO’su Michael J. Saylor (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!