Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microstrategy Hisseleri Gelen Haberle Birlikte Yüzde 18 Düştü

MicroStrategy şirketinin Bitcoin‘i muhasebeleştirme yöntemi talebi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından reddedildi.

Gelen haber ile birlikte MicroStrategy hissesi yaklaşık %18 düşerek 375 dolar seviyelerine geriledi.

Amerikan Yetki Belgeli Kamu Muhasebecileri Enstitüsü tarafından hazırlanan kılavuzda, dijital varlıkların maddi olmayan varlık olarak sınıflandırılması gerektiği belirtiliyor. Bu durumda yatırım şirketi olarak adlandırılmayan şirketlerin kripto parayı aldıklarında sisteme kaydedip sadece değeri düştüğünde revize etmesi gerektiği anlamına geliyor. Şirketler, varlıklarını kaydettiğinde ya da varlıkları değer kaybına uğradığında, fiyatın toparlanması durumunda değeri yeniden düzenleyemiyor.

MicroStrategy şirketi bitcoin fiyatında gerçekleşen düşüşü sistemde belirtirse, eksik bir değerlenmeye yol açacağına inanıyor.

Eylül 2020’de Bitcoin almaya başlayan MicroStrategy, o zamandan beri portföyüne sürekli olarak Bitcoin ekliyor. Geçen ay yaptığı son alım işlemi ile birlikte elinde 124.391 bitcoin bulunduran şirketin bitcoin ortalaması yaklaşık 30 bin dolar seviyelerinde bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!