Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy ile Kıyaslanan Şirket Kendini Tamamen Solana’ya Adadı

Kripto para holding şirketi Cypherpunk Holdings (HODL), Solana’ya yatırım yapma stratejisini güçlendirdi ve bu doğrultuda adını SOL Strategies olarak değiştirdi.

Şirket, Valkyrie’nin eski CEO’su Leah Wald’ın CEO olarak göreve gelmesinin ardından 2024’ün ikinci çeyreğinde SOL almaya başladı. Şirket şu anda 86.000’den fazla SOL tutuyor ve bunların çoğunu stake ederek ödül kazanıyor.

Şirket, Solana tokenlerini ortalama 143 dolar fiyattan satın aldı ve Haziran ayı itibarıyla stake işlemleri sonucunda 230,35 SOL (yaklaşık 57.000 dolar) kazandı.

MicroStrategy ile kıyaslanıyor

Wald, Solana ekosistemine güçlü bir şekilde odaklandıklarını belirterek, şirketin bilançosunun önemli bir kısmını SOL’a yatırmaya devam ettiklerini söyledi. SOL Strategies’in bu stratejisi, MicroStrategy’nin 2020’de Bitcoin’e yaptığı büyük yatırımla karşılaştırılıyor.

SOL Strategies, Haziran’da bilançosunda SOL bulunduran ilk halka açık şirketlerden biri oldu. Bu durum, traderların doğrudan SOL satın almak zorunda kalmadan Solana’ya maruz kalmalarını sağlıyor. Wald, MicroStrategy’nin hazine yönetimi stratejisinde başarılı olduğunu ve piyasaya Bitcoin maruziyeti sunduğunu, SOL Strategies’in de benzer bir yaklaşımı Solana için benimsediğini vurguladı.

Ancak Wald, SOL Strategies’in tamamen farklı bir model uyguladığını belirtti. Çünkü SOL’ların büyük kısmı şirket tarafından yönetilen doğrulayıcılarda stake edilerek getiri sağlıyor.

Bu da, şirketin modelini bir nevi Bitcoin madencilik hisselerine daha yakın hale getiriyor. Öte yandan MicroStrategy, Bitcoin satın almak için düzenli olarak borçlanma yoluna gidiyor ve 4 milyar dolar borçla bilançosunda yaklaşık 13 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunduruyor.

Solana’ya yatırım yapma imkanı sunuyor

Wald, şu anda Kuzey Amerika’da staked-SOL borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmadığını ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kısa vadede SOL tabanlı bir ETF’yi onaylamasının beklenmediğini söyledi.

Bu nedenle, kurumsal yatırımcılar için SOL’a maruz kalmanın birkaç yoldan biri olarak SOL Strategies hisseleri öne çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!