Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy’den, Altın Satın Bitcoin Alın Açıklaması

Amerikalı yazılım firması MicroStrategy’nin kurucusu ve CEO’su Michael Saylor, yapılacak en iyi şeyin 10 trilyon dolar değerinde altın satıp bitcoin almak olduğunu söyledi.

Son Kongre duruşması hakkında Yahoo Finance Live’a konuşan Saylor, “Yatırımcılar için bu yıl boyunca altın satıp bitcoin almak kazançlı bir strateji oldu” dedi. Saylor, enflasyona bağlı ekonomilerin ve ortamların bitcoini ön plana çıkardığına iniyor.

MicroStrategy CEO’su konuşmasında:

Bitcoin’in tehdit ettiği tek şey altındır. Yapılabilecek en iyi şey 10 trilyon dolarlık altının tamamını satıp bitcoin almaktır. Altın ölü yatırımdır. İstisnasız en kötü performans gösteren varlık altındır. Altın için umut yok.

açıklamalarında bulundu. Küresel bitcoin benimsenmesine ve uzun vadeli enflasyona dikkat çeken Saylor, “Daha öncede belirttiğim gibi bitcoin sonsuza kadar yükselecek” dedi.

Açıklamaların ardından “Altın Böcek” olarak tanınan bitcoin eleştirmeni Peter Schiff sert eleştirilerde bulunarak Saylor’ı yatırımcılarının parasını boşa harcamakla suçladı. Schiff:

Elbette siz şahsi olarak bu yatırımı yapın. Bitcoin gemisi ile batacağınız açık. Çöpe attığınız sadece kendi paranız olsa sorun olmazdı. Ama hissedarların da parasını boşa harcıyorsunuz. MSTD hissedarlarına, gemiyi batmadan terk etmelerini öneririm.

dedi.

MicroStrategy, 9 aralık perşembe günü yeni bir bitcoin satın alımı duyurdu. Michael Saylor tweetinde, “MicroStrategy 57.477 dolarlık ortalama fiyat ile 82.4 milyon dolar değerinde 1.434 adet bitcoin alımı gerçekleştirdi. Bu alım ile şirketimizin hodl ettiği bitcoin, 29.831 dolar ortalama ile 3.66 milyar dolar değerinde 122.478 bitcoine ulaştı” bilgilerini paylaştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!