Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz Bitcoin Servetini Bağışlayacağını Açıkladı

Galaxy Digital kurucusu Mike Novogratz Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bitcoin servetinin büyük bir kısmını paylaşacağını duyurdu.

Ünlü yatırımcı Mike Novogratz bugün Twitter hesabından bir açıklama yapıp Bitcoin’i neden sevdiğini ve onu nasıl değerlendirdiğini paylaştı. Bitcoin’in devrim niteliğinde olduğunu söyleyen milyarder isim, onun mevcut sistemi değiştirebileceğini düşünüyor.

Novogratz’in Bitcoin hakkındaki görüşleri ile politik görüşleri arasında bir uyum bulunuyor. Kişisel hayatında da sosyal adaleti sağlamak için çabaladığını söyleyen Novogratz, Bitcoin’in de sosyal adalet çabalarının da aynı amaca hizmet ettiğini söyledi.

Bitcoin Servetini Paylaşacağını Duyurdu

Milyarder yatırımcı Bitcoin’e ilk olarak 2015 yılında yatırım yapmaya başladı. Servetinin yüzde 30’undan fazlasını Bitcoin yatırımı için ayıran Novogratz bunun ardından kripto para birimleri için 500 milyon dolarlık bir hedge fonu kurdu.

Bu yatırımıyla kripto para dünyasının en zengin isimlerinden biri haline gelen Novogratz; bu serveti gelecekte nasıl kullanacağını anlattı. Twitter’da HODL MAGOO adlı bir kullanıcının, “Bitcoin 100 bin dolar olduğunda servetinizi bağışlayacak mısınız?” sorusuna yanıt veren Novogratz, sahip olduğu Bitcoin servetinin “büyük kısmını” bağışlayacağını açıkladı.

Açıklamanın Zamanlaması Manidar

Novogratz’in bugün Bitcoin ile ilgili böyle politik bir açıklama yapmış olması tesadüf olmayabilir. Çünkü kendisinin bu açıklaması adeta Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından yapılan açıklamalara karşı çıkar nitelikte.

Brian Armstrong dün şirket olarak apolitik bir tavır sergilediklerini duyurdu ve Coinbase çalışanlarından politik görüşlerini çalışma ortamında paylaşmamalarını istedi. Twitter CEO’su Jack Dorsey, Armstrong tarafından yapılan bu açıklamaya karşı çıkıp Coinbase’in bir kripto para şirketi olduğu ve Bitcoin gibi kripto paraların yapıları gereği “aktivist” olduğu mesajını verdi. Bunun ardından Novogratz da bu açıklamayı yapıp Bitcoin ile sosyal adalet çabalarının aynı hedefe hizmet ettiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment