Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz, Çinli Milyarderlerin ‘Ortadan Kaybolmasının’, Bitcoin İçin Olumlu Olduğunu Düşünüyor

Çin, kesinlikle son 20 yılda en çok gelişen ve büyüyen ülkelerden birisi haline geldi. Asya bölgesinin parlayan yıldızı haline gelen ülke, birçok sektörde liderliğe oynamanın yanı sıra ABD gibi ülkelere de ticari konularda kafa tutabilmekte. Sadece geleneksel finans değil, aynı zamanda kripto para sektörü için de büyük bir öneme ve pazar payına sahip olan Çin, ünlü Bitcoin boğası Mike Novogratz tarafından farklı bir şekilde ele alındı.

2011 yılında Ray Kwong tarafından yayınlanan bir Forbes makalesinde, neredeyse her 40 günde, yeni bir Çinli milyarderin ‘esrarengiz’ sebeplerle hayatını kaybettiği belirtilmekteydi. Kwong 2003 yılından 2011 yılına kadar milyarderlerin ölüm oranında ciddi bir artış olduğunu vurguladı.

Novogratz ise 2011 yılında Çin içerisinde toplam 115 milyarderin olduğunu ancak daha sonra bunların 15 tanesinin öldürüldüğünü, 17’sinin intihar ettiğini, 7’sinin kazara öldüğünü, 19’unun hastalıktan hayatını kaybettiğini ve 14 tanesinin ise idam edildiğini belirten bir tweet’e cevap vererek ilginç bir açıklamada bulundu.

Novo, ”bunlar korkutucu istatistikler” ifadesinin yanı sıra, bu haberin kendisini Bitcoin konusunda daha iyimser, Çin konusunda ise daha endişeli yaptığını açıkladı. Daha sonra insanların sorusu üzerine konuya açıklık getiren Novogratz, ”varlıklı olmak konusunda bir dengesizlik olduğunu ve bu sebeple insanların varlıklarının en azından belirli bir kısmını offshore yöntemlerle gönderebileceğini düşündüm ki Bitcoin de bunların bir parçası” açıklamasında bulundu.

Çinli milyarderlerin kripto para piyasasına girişi, kesinlikle çok fazla şeyi değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment