Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyar Dolarlık Altcoin Projesinin Yöneticileri Tutuklandı, Fiyat Çakıldı

Yatırımcılardan topladığı paraları lüks arabalara harcayan iki kripto para yöneticisi tutuklandı.

SafeMoon’un Braden John Karony ve Thomas Smith adlı iki yöneticisi, insanlara projeye ait likiditenin “kilitli” olduğunu söylüyordu. Ancak iddialara göre yöneticiler bu paraları aslında lüks arabalar ve gayrimenkul almak için kullandı.

İki isim tutuklanırken, 35 yaşındaki Kyle Nagy henüz bulunabilmiş değil.

Federal savcı Breon Peace, konuyla ilgili şunu söyledi:

“Yatırımcıları kandırmak ve paraları yanlış amaçlarla kullanmak için dijital varlıkları kullanan dolandırıcıların sayısı arttıkça biz de onların peşinde olacağız. Dijital varlık alanına odaklanmaya, bu alandaki yatırımcıları dolandırılanları adalete teslim etmeye devam edeceğiz.”

SafeMoon kullanıcıları tarafından yapılan işlemlerde %10’luk bir vergi kesintisi oluyordu. Yöneticiler, bunun yarısının SafePool’a ait bir likidite havuzuna aktarıldığını söylüyordu. Savcılığın açıklamasında şunlar söylendi:

“Davalılar aslında SFM’nin likidite havuzlarına erişebiliyorlardı ve SFM likidite havuzlarındaki milyonlarca dolar değerindeki tokenı, kasıtlı olarak kendi çıkarları için kullandılar.”

Savcılığın yanı sıra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da SafeMoon yöneticilerinin peşine düştü. SEC tarafından yapılan suçlamalara göre SafeMoon, bir menkul kıymet niteliği taşıyor.

SafeMoon’un zirve dönemindeki piyasa değeri, 1 milyar dolar düzeyindeydi. Güncel verilere göre 46 milyon dolarlık piyasa değeri olan SFM, CoinGecko’ya göre son 24 saat içerisinde %50’den fazla değer kaybetti.

Savcılık, bu üç yöneticiyi dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama komplosu kurmakla suçluyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!