Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Olacağını Düşünen Yatırımcıların Yüzde 70’i Gibi Büyük Bir Çoğunluğu Kripto Paralara Sahip -Anket

ABD’li araştırma şirketi The Harris Poll tarafından gerçekleştirilen yakın tarihli bir anket, kripto para yatırımcılarının büyük bir çoğunluğunun kendilerini potansiyel milyarder olarak gördüklerini ortaya koydu.

The Harris Poll, 15-17 Temmuz tarihleri arasında “Americans & Billionaires Survey” başlıklı bir anket gerçekleştirdi. Z kuşağından (18-24 yaş) 184, Y kuşağından (25-40 yaş) 560, X kuşağından (41-56 yaş) 470 ve boomer jenerasyonundan (57+ yaş) 775 kişi olmak üzere toplamda 1.989 ABD’li katılımcının yer aldığı ankette kripto paralar ile ilgili detaylar dikkat çekti.

Anket, katılımcıların %60’ının bir gün milyarder olacağını düşündüğü ve %40’nın ise milyarderlerden nefret ettiği sonucuna ulaştı.

Milyarder olacağını düşünen katılımcıların %44’ü gelecekte bunu yapabilecek finansal araçlara sahip olduklarını iddia etti. Gerekli finansal araçlara sahip olduğunu düşünen katılımcıların %71’lik gibi büyük bir kısmını ise kripto para yatırımcıları oluşturdu.

Milyarder olacağına inanan kripto para yatırımcılarının büyük bir çoğunluğunu Z kuşağı katılımcıları oluştururken uzmanlara göre sonuçlar, genç nesillerin artık ana akım finansal sistemlere güvenmediğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!