Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı Memecoinleri Hedef Aldı: “Kimse Bu Kadar Aptal Değildir”

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, son ayların en popüler trendlerinden olan “memecoin” kültürünü eleştirdi.

Mark Cuban, yakın zamanda verdiği röportajda tüm memecoinlerin aslında birer rug pull olduğunu ve bunların gerçek hayatta hiçbir işlevinin olmadığını söyledi.

Röportaj sırasında memecoin ticareti yapmayı “rulet” oynamaya benzeten Cuban, bunun ayrıca “sandalye kapmacaya” da benzediğini vurguladı.

Memecoinler uzun vadede dayanıklı mı?

CoinGecko verilerine göre Dogecoin, Shiba Inu, Pepe gibi projelerin yer aldığı memecoin sektörü, toplamda 48,7 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.

Cuban, memecoin topluluklarının gücünü kabul etmekle birlikte, bu projelerin uzun vadede dayanıklı olmadığını ifade etti.

Milyarder yatırımcı, “Bunların hepsi aslında hazırlık aşamasındaki bir rug pull’dur” derken, “Hiç kimse bunların harika bir yatırım olduğunu düşünecek kadar aptal değildir” diye ekledi.

Memecoin trendi hızla ilerliyor

Yine de memecoin sektörü, büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz son 30 gün içerisinde sadece Solana ağında 381 binden fazla memecoin üretildi. Ancak bunların büyük çoğunluğu, piyasaya girdikten sonraki birkaç gün içerisinde değerinin %99’unu kaybediyor. Bununla birlikte, zaman zaman istisna sayılabilecek projeler ortaya çıkıyor ve yüz milyonlarca dolarlık piyasa değerine ulaşabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!