Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero’yu (XMR) “Anonim” Olduğu İçin Borsadan Çıkarıyorlar

Kripto para borsalarından BitBay, birkaç saat önce Monero’yla (XMR) ilgili bir duyuru yayınladı ve bu koini platformdan çıkaracağını açıkladı.

BitBay tarafından paylaşılan bilgilere göre platformdaki kullanıcılar 19 Şubat 2020 itibarıyla platformda herhangi bir XMR işlemi yapamayacaklar. Kullanıcılar ayrıca 29 Kasım’dan itibaren platforma XMR gönderemeyecekler.

XMR Çıkartılıyor

Monero günümüzde diğer kripto paralara kıyasla daha anonim bir şekilde kullanılabildiği için gizlilik koini olarak adlandırılıyor. Bu özellik Monero’yu bazı kullanıcılar için cazip kılsa da zaman zaman Monero’yu olumsuz yönde de etkileyebiliyor.

Monero (XMR) anonim bir şekilde kullanılabildiği için özellikle suçlular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu da “XMR yasa dışı amaçlarla kullanılıyor” algısının yayılmasına yol açıyor.

OKEx ve UpBit gibi kripto para borsaları, yasal bir sorun yaşamamak için zaten Monero’yu ve Dash’i borsadan çıkardıklarını açıklamışlardı. Görünüşe göre BitBay de aynı sebepten dolayı XMR’yi borsadan çıkarıyor. BitBay’in konu hakkında yayınladığı açıklamadan bir kesit şu şekilde:

Monero (XMR) işlemlerinde anonim olma özelliği kullanılabiliyor. XMR’yi borsadan çıkarma sebeplerimizden biri bu özelliktir. Olası para aklama işlemlerinin önüne geçebilmek için XMR’yi borsadan çıkarıyoruz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment