Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero, ASIC Cihazları İle Savaşa Devam Ediyor!

Gizlilik odaklı kripto para birimi Monero, kesinlikle ASIC cihazlarına karşı en uzun soluklu savaşı veren kripto para projelerinden birisi oldu. ASIC cihazlarının ağını ele geçirmesini engellemek isteyen Monero geliştiricileri, birkaç ASIC karşıtı fork’tan sonra bile hala bu sorundan tam olarak kurtulamadı.

Monero şimdi de bütün proof-of-work algoritmasını ASIC cihazlarına karşı dirençli olacak bir versiyona güncellemeyi planlıyor.

Jordan Clifford konu hakkında yayınladığı bir dizi tweet içerisinde Monero ekibinin Ekim ayının sonlarına doğru proof-of-work konsensüsünü değiştireceğini doğruladı. Monero’nun yapacağı değişim modelinin adı ise RandomX olarak açıklandı. Geliştiriciler bu güncelleme sonrası ağın ASIC cihazlarına karşı güvenli olacağına inanmakta.

Ethereum da benzer tartışmalar yaşamış ancak geliştiriciler ASIC cihazlarının düşman olmadığına karar vermişti. Eskiden kripto para madenciliği büyük oranda GPU’larla yapılırken, ASIC cihazlarının gelmesi birçok kullanıcıya maddi zarar verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment