Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero Kanunsuz Madenciliğe ve Siber Suçlulara Karşı Harekete Geçti

Monero çoğu zaman tartışmaların ve eleştirilerin hedefinde olan bir kripto para birimi oldu. Ekosisteme karşı yöneltilen en büyük suçlamalardan birisi, sahip olunan Coinhive madencilik yazılımının kullanımı ile çok fazla kripto para çalma olayı ile kullanıcıların izni olmadan madencilik yapılmasının çok fazla yaşanması. Bir hafta önce, Monero sadece söz konusu probleme yönelik bir internet sayfası duyurusunda bulundu. Söz konusu internet sayfası kullanıcılara Monero madencilik yazılımının sistemlerinden nasıl sileceklerini gösteriyor ve bu sayede de saldırılardan ve kanunsuz madencilikten de koruma sağlıyor.

Introducing the Monero Malware Response Workgroup Website” isimli blog, Monero’nun gizlilik özelliklerinin bir çok kişi tarafından iyi şeyler için kullanılabilecekken, suçlular tarafından da kullanılabileceğini vurgulamakta. Monero ekosisteminin üyelerinden olup aynı zamanda blogun yazarı olan Justin Ehrenhofer, konu hakkında şunları ifade etti:

”Madenciliği belirli ekipmanlar ile kısıtlamak zararlı madenciliği kısıtlasa da, fidye yazılım kullanımını ortadan kaldırmaz ve Monero topluluğunun rahatsız olacağı güvenlik açıkları ortaya çıkarır […] Monero topluluğu madencilik ve fidye yazılımlarının etkisini anlamakta zorlanan kurbanları öyle boş boş izlemek istemiyor.”

Bu yeni haber, Monero topluluğu ile ilgili son günlerdeki tek iyi şey değil. Geçtiğimiz günlerde kripto para madencilik firması ViaBTC, kendi Monero madencilik havuzlarını duyurmuş ve ilk üç ay boyunca madencilik ücretlerinin %50 indirimli olacağını müjdelemişti.

Monero şu an piyasa hacmine göre en üst sıralarda yer alan gizlilik odaklı kripto para konumunda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment