Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero ve Dash’in Hacimlerinin Büyük Kısmı Sahte

BTI Research adlı kripto para araştırma firması, kripto para borsaları ile ilgili olarak bir rapor yayınladı.

Raporda, kripto para borsalarında yaşanan ‘wash trading’ olaylarının son altı aylık dönemde yüzde 37.5’lik bir düşüş yaşadığı ifade edilirken, borsaların artık bu noktada daha iyi davranmaya başladığına da vurgu yapıldı.

İlk 40 sırada yer alan borsaların artık hacim kounusnda hiç olmadığı kadar doğru veriler ortaya koyduğunu ifade eden yetkililer; Kraken, Coinbase, Poloniex ve Upbit gibi borsaların, şu anda en temiz borsalar olduğunu da ifade etti.

Regülasyonların da etkisi ile birlikte, Japonya ve Amerika’daki kripto para borsalarının diğerlerine göre çok daha ‘temiz’ olduğu ve daha net veriler raporladığına da vurgu yapıldı.

Buna karşın, Güney Kore merkezli borsalarda ise, gizlilik odaklı stabil kripto paralar olan Monero ve DASH hacimlerinin yüzde 90’ının sahte olduğu ifade edildi.

Her ne kadar regülasyonlar konusunda ciddi hamleler yapsa da, Güney Kore merkezli borsaların birçoğunun halen sahte hacim raporladığı ve bu sayede ön plana çıkmak istedikleri de, gelen haberler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment