Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moody’s Tokenizasyon Fırsatlarına ve Getirdiği Risklere Dikkat Çekti!

Verilere göre yatırımcıların yükseliş yönlü iştahı hızla artarken Bitcoin (BTC) özelindeki vadeli işlemler long (uzun) yönlü bir yığılma yaşadı.

On-chain analiz platformu Coinglass verilerine göre kripto para borsası Binance’deki Bitcoin vadeli işlemler long-short oranı son ayların en yüksek seviyesine ulaştı. Spot Bitcoin ETF başvurularının toplu şekilde onaylanmasının ardından yaşanan düşüşlere rağmen long-short oranındaki bu artış yatırımcıların yükseliş yönlü güçlü beklentisi şeklinde yorumlandı.

Eşit sayıda long-short vadeli işlem pozisyonu açıldığında söz konusu oran 1 puana denk geliyor. Fakat The Block’s Data Dashboard’a bu veri göre son 24 saat içinde hızlı bir artışla 2,86’ya yükseldi.  Bu da yatırımcıların daha çok yükseliş yönlü pozisyon aldığı anlamına geliyor.

Her ne kadar yükseliş yönlü beklenti artsa da özellikle kripto paralar gibi volatil varlıklarda market yapıcılar sırf likidite almak için bu pozisyonların aksine hareket edebiliyor. Bu durumda market yapıcıların öncelikle yüksek sayıdaki long pozisyonu tasfiye etmek için Bitcoin fiyatını aşağıya çekip ardından yükseliş getirmeleri olasılıklardan biri olarak görülüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,4 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 42.181 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!