Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Kripto Para Borsasına Yatırım Yapacak İddiası

Yatırım bankası Morgan Stanley’nin, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb’ı satın almak için harekete geçtiği aktarılıyor. Yatırımcıların hisseleri haber sonrası değerlenirken, Bithumb’a böyle bir anlaşma sonrası 2 milyar dolar değer biçilebilir.

Asia Business Daily haberine göre Morgan Stanley, Bithumb’dan hisse alabilmek için borsanın en büyük hissedarı olan Vident ile görüşmelere başladı. Bithumb Korea’nın %10,3; Bithumb Holdings’in %34,24’ü Vident’a ait.

Çarşamba günü Morgan Stanley’nin kripto para odaklı üç fon kurmayı planladığı öğrenildi. Morgan Stanley, müşterilerine Bitcoin’e yatırım yapma fırsatı tanıyan ilk büyük Amerikan bankası olabilir.

Görüşmeler başlamış olabilir

Yerel haber kaynağı Naver, Morgan Stanley ile Vident arasındaki görüşmelerin başladığını aktardı. Pazarlığa ilişkin bilgiler henüz kamuyla paylaşılmazken, yatırım miktarının 200 milyon doları geçebileceği ifade edildi. Bithumb, böyle bir anlaşma sonrası 2 milyar dolar ile değerlendirilebilir.

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan Bithumb’ın, yılın başından bu yana 1.7 milyon dolar kazanç sağladığı düşünülüyor. Borsanın günlük ticaret hacmi, geçen hafta içinde 5 milyar doları geçti.

“Yavaş ama emin adımlarla”

Morgan Stanley, anlaşma sağlanması halinde büyük çaplı bir kripto para borsasına yatırım yapan ilk global yatırım bankası olabilir. Vident hisseleri, bu haber sonrası %5’ten fazla değer kazandı.

Joseph Young, Morgan Stanley haberini değerlendirirken “Kripto paralara ilgi gösteren kurumsal şirket sayısında eşi benzeri görülmemiş bir patlama yaşanıyor. Yavaş ama emin adımlarla…” ifadesini kullandı. Bithumb’a yapılabilecek olası bir yatırım, Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan da destek gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!