Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley CEO’su: Bitcoin Geçici Bir Heves Değil

Wall Street’in en büyük bankalarından birinin başındaki yönetici Bitcoin’in geçici bir hevesten daha fazlası olduğuna inanıyor.

Morgan Stanley CEO’su James Gorman, Wall Street gazetesinin ev sahipliğini yaptığı bir konferansta konuştu. Bloomberg’den alınan bilgilere göre, Gorman kripto paraların gizlilik özelliklerinin ilgi çekici olduğunu söyledi ve:

“Anonim bir para birimi konsepti oldukça ilginç duruyor. İlginç çünkü insanlara gizlilik koruması veriyor.Bununla birlikte merkezi bankacılık sistemine kontrol hakkında dedikleri de ilginç.”

Gorman kendisinin kişisel olarak kripto paralara yatırım yapmadığı fakat piyasadan hisse alan birçok insana rastladığını söyledi ve ekledi:

“Kripto paralara yatırım yapan birçok insanla konuştum. Tabii ki oldukça spekülatifler ama bu onları baştan sona kötü yapmıyor. Bu Blockchain teknolojisinin doğal sonuçlarıyla ilgili bir şeydir.”

Bitcoin’in dolandırıcılık olduğuna inandığını söyleyen JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon’un açıklamalarına kıyasla Gorman’ın açıklamaları gayet ılımlı gözüküyor. Jamie Dimon açıklamalarında daha da ileri giderek hükümetlerin zorla kripto paralara son vereceğini de ileri sürmüştü.

Bloomberg’e göre Gorman, gelecekte kripto paraların düzenlemelerle nasıl gelişeceğine dikkat çekti ve düzenleyicilerin kara para aklanması için yapılan para akışı, gizlilik ve sermaye çıkışları ile ilgili bir şey yapmaya ne zaman karar vereceklerini merak ettiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment