Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox Bitcoin Yerine Bu Altcoin’i Yerle Bir Edebilir: 4 Kat Satış Baskısı Görecek!

Presto Labs yöneticisi, Mt. Gox geri ödemelerinin Bitcoin yerine Bitcoin Cash’te daha büyük bir satış baskısı yaratabileceğini söyledi.

Bitcoin yıllar önce iflas eden Mt. Gox’un geri ödemeleri ile ilgili endişelere de paralel olarak 58 bin doların altına kadar düşüş yaşarken ilginç bir analiz geldi.

Presto Labs Araştırma Başkanı Peter Chung, iflas eden Mt. Gox’un ödemelerinden kaynaklanan satış baskısının Bitcoin (BTC) fiyatını düşüreceği yönündeki korkuların asılsız olduğunu ancak Bitcoin Cash (BCH) için düşüş senaryosu olabileceğini söyledi.

Mt. Gox müşterilerine geri ödeyeceği yaklaşık 9,5 milyar dolarlık BTC’ye ek olarak yaklaşık 73 milyon dolar değerinde 143.000 BCH’yi geri ödemesi yapacak. CoinGecko verileri Bitcoin Cash’in günlük 308,8 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip olduğunu ve bu geri ödemenin bu rakamın yaklaşık %24’ü değerinde olduğunu gösteriyor.

Peter Chung konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Analizimiz BCH için satış baskısının Bitcoin’den dört kat daha büyük olacağını gösteriyor: BCH için günlük işlem değerinin %24’üne karşılık BTC için günlük işlem değerinin %6’sı olduğu görünüyor.

Bitcoin Cash airdrop olarak görülüyor, hemen satılacak

Chung ayrıca Bitcoin’in sınırlı bir satışa sahip olmasının öngörüldüğünü çünkü satış yapmak isteyen herkesin iflas talep piyasalarında da satabileceğini söyledi. Ancak araştırma başkanı Bitcoin Cash’in çatallanmasının Mt. Gox’un iflasından üç yıl sonra gerçekleşmesi nedeniyle tüccarların BCH’yi “bir airdrop” olarak değerlendireceğini ve hemen satacağını ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!