Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox Borsasının Bitcoin Piyasa Payı, İsviçre Merkez Bankasının Altın Rezervlerinden Daha Fazla!

Bir zamanlar dünyanın en büyük Bitcoin ve kripto para borsalarından birisi olan Mt. Gox, daha sonra yaşadığı hacklenme ile kripto para piyasasını inanılmaz zarara uğratmış ve 2014 yılında Bitcoin’in sirkülasyondaki miktarının %7’sini kaybetmişti.

O tarihten bu yana Mt. Gox çeşitli  araştırmalara konu oldu ancak bu sefer yapılan araştırma temel olarak Bitcoin miktarı ile altın rezervlerini mercek altına almakta. Adamant Capital kurucu ortağı Tuur Demester tarafından yapılan incelemede, Bitcoin’in sirkülasyondaki miktarı ile Merkez Bankalarının altın rezervleri karşılaştırıldı.

”Mt. Gox kayyumu şuan elinde 137,891 BTC tutuyor ki bu altın rezervleri ile kıyaslandığında İsviçre Merkez Bankasının altın rezervindeki pazar payından daha fazla.”

Kurucu daha sonra Hollanda Merkez Bankasının altında olduğu kadar Bitcoin’de de aynı paya sahip olmak için, yaklaşık 250 milyon dolarlık BTC yatırımı yapması gerektiğini ve bankanın şuan için 25 milyar dolar değere sahip altını olduğunu vurguladı. Yani teknik olarak elinde %1 civarındaki altını satması yeterli olacak.

Bitcoin özellikle 2017 yılından beri dijital altın olarak tasvir edilmekte olsa da, 2018 yılının ortalarından itibaren kendisini gösteren dalgalanma, birçok yatırımcının Bitcoin’den kaçmasına ve bir değer saklama aracı olarak başka varlıklara geçiş yapmasına neden oldu. Yine de Bitcoin’in birçok ülkenin itibari parasından daha stabil olduğunu söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment