Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox’un Bitcoin Dağıtımında ABD’li Şirkete Ait Şüpheli İşlem Şaşırttı!

İflas etmiş kripto para borsası Mt.Gox’un geri ödemeleriyle bağlantılı bir şirketin güncel işlemleri dikkat çekti.

Uzun süredir hareketsiz olan Mt. Gox cüzdanından yapılan bir test işlemi, Bitgo’nun alacaklılara Bitcoin dağıtımındaki rolü konusunda spekülasyonlara yol açtı.

Mt. Gox borsasından 2,19 milyar dolar değerinde Bitcoin alan bir cüzdan, 13 Ağustos günü bir test işlemi başlattı.

Arkham Intelligence tarafından X’te yapılan bir paylaşıma göre bu cüzdanın (bc1q26) Mt. Gox alacaklılarına fon dağıtacak olan beşinci ve son borsa Bitgo’ya ait olduğu düşünülüyor. ABD merkezli BitGo, kripto para tröst ve güvenlik şirketi olarak kayıtlıdır. Daha öne Kraken ve Bitstamp gibi borsalar üzerinden MtGox alacaklılarına geri ödeme gerçekleştirilmişti.

Milyarları aşan miktarda Bitcoin

Cüzdanda şu anda 1,96 milyar dolar değerinde 33.105 Bitcoin bulunuyor. Bu miktar, son piyasa dalgalanmaları sonrasında değer kaybetti.

Temmuz ayında 33.105 BTC’yi aldıktan sonra iki hafta boyunca hareketsiz kalan bu cüzdan, 30 Temmuz’da bu fonları başka bir cüzdandan almıştı.

Transfer sırasında 2,19 milyar dolar değerinde olan bu Bitcoin, 13 Ağustos itibarıyla BTC fiyatının 58.900 dolar civarında seyretmesi nedeniyle yaklaşık 23 milyon dolar değer kaybetti. Test işleminden sonra cüzdanda başka bir hareketlilik gözlemlenmedi.

Yaklaşık 127.000 Mt. Gox alacaklısı, on yılı aşkın süredir kilitli fonlarını geri almayı beklemesine rağmen, dağıtım sürecinde büyük bir satış dalgası yaşanmadı.

Dağıtım sürecinde alacaklılara yaklaşık 3,2 milyar dolar değerinde BTC gönderilmiş olmasına rağmen, bu durum piyasada varlık fiyatlarının düşmesine neden olmadı.

Mt. Gox on yıldan fazla süredir bekleyen alacaklılarına toplamda 9,4 milyar dolar değerinde Bitcoin borçlu bulunmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!