Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Multicoin Capital Fonunda Yüzde 90’lık Büyük Zarar: Nedeni Bu 3 Altcoin!

Kripto para yatırım şirketi Multicoin Capital’in hedge fonu 2022 yılındaki büyük değer kaybıyla dikkat çekti.

Multicoin Capital’in müşterilerine gönderdiği yıllık yatırımcı mektubunun detayları firmanın finansal durumunu ortaya serdi. CoinDesk tarafından görülen mektupta, Multicoin Capital’in hedge fonunun 2022’de yaşadığı %91,4’lük değer kaybı dikkat çekti. Şirket, değer kaybına gerekçe olarak kripto para borsası FTX‘in çöküşünün etkisini öne sürdü.

Toplamda üç farklı risk sermayesi fonu işleten şirket, söz konusu fonun varlıklarının %10‘unu iflas eden FTX’e bağlamış ve hem FTX Token’ın (FTT) hem de  Solana (SOL), Serum (SRM) gibi borsa ile bağlantılı tokenların düşüşünden ciddi hasar almıştı:

Fon, yılın başlarında LUNA ve Three Arrows Capital’in sektör üzerindeki yıkıcı etkilerini başarıyla atlatmış olsa da, FTX’in piyasaya yayılan bulaşıcı yıkımından kaçınamadık. Bu nedenler doğrultusunda 2022 yılında kuruluşumuzdan bu yana en kötü hasarı aldı.

Büyük resimde %2.000’den fazla kar

Öte yandan Ekim 2017’den beri hedge fon stratejisini yürüten şirket için büyük resim düşünüldüğü kadar karanlık değil. Multicoin’in hedge fonu büyük düşüşe rağmen kuruluşundan 2022 yılına kadar olan süreçte %1.376 artış göstererek yatırımcılarını mutlu etti. Buna ek olarak 2022 yılındaki zararın telafisi de son birkaç aydır yaşanan piyasa toparlanması sırasında gerçekleşti.

Multicoin, fonun Ocak 2023’te %100,9 değer kazandığını ve fonun kuruluşundan 2023 Ocak ayına kadar olan getirisinin % 2.866‘ya çıktığını belirtti.

Ayrıca habere konu olan mektupta, karşı taraf risklerini azaltmak için yeni adımlar atılacağına da yer verildi. Bu kararlar doğrultusunda bir borsada bir seferde yalnızca 48 saat değerinde alım satım varlığı tutacağını belirten şirket, saklama riskini çeşitlendirmek için de ek saklama kuruluşlarıyla çalışmaya başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!