Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Müşteri Parasını Ödeyemeyen Kripto Para Borsası CEO’sunun 25.000 Bitcoin’i Ortaya Çıktı!

Kripto para birimlerinin değeri arttıkça saldırganların hırsları da artıyor ve Brezilya içerisindeki kripto para botrsası Group Bitcoin Banco da onların kurbanlarından birisi olmuştu. Ciddi bir hacklenmeye kurban giden borsa, ciddi bir kayıp yaşamıştı.

Hacklenme olayından sonra kullanıcılara paralarını ödeyemeyen CEO’nun ise vergi beyannamesinde 25.000 Bitcoin’e yani yaklaşık 209 milyon dolara sahip olduğu öğrenildi. İlgili vergi beyannamesi Brezilya içerisindeki vergi dairesinde çalışan birisi tarafından basına sızdırıldı ve CEO’nun kişisel varlıklarının borsanın borcunu karşıladığı görülünce adeta ortalık savaş alanına döndü. Şirketin söz konusu hacklenme olayında bir şekilde dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkarsa, CEO’nun bütün BTC’lerine el konulabilir.

Olivera’nın kişisel varlıklarının tam da şirketin yasal soruşturmasının devam ettiği bir anda ortaya çıkması, belki de soruşturmanın gidişatında ciddi bir değişime bile yol açabilir. Firmanın hacklenme sonucu kaybettiği miktarın 18 milyon dolar seviyesinde olduğu bilinmekteydi.

Aslında bu olayın biraz değişiği dönem başında Kanada içerisinde yaşandı. Ünlü kripto para borsası QuadrigaCX CEO’sunun hayatını ani bir şekilde kaybetmesi sonrasında müşterilerin fonlarını iade edememişti. İlk olarak donanım cüzdanına erişimi olmadığını belirten borsa yetkilileri, daha sonra bunu bulsalar da şifreyi bilmediklerini vurguladılar. Quadriga’nın davası ise hala sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment