Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MyEtherWallet CEO’su Kirasını Bitcoin Madenciliği Yaparak Ödüyordu

Popüler Ethereum cüzdanı MyEtherWallet CEO’su Kosala Hemachandra ev kirasını Bitcoin madenciliği yaparak ödediğini söyledi. Hemachandra bundan birkaç yıl öncesine kadar geçimini kazdığı Bitcoinleri itibari paraya dönüştürerek sağladığını açıkladı.

Kosala Hemachandra aylık 1 milyondan fazla ziyaretçisi ile en popüler kripto para sitelerinden olan MyEtherWallet adlı siteyi kurdu. Hemachandra verdiği bir röportajda 2015 yılında MyEtherWallet kurulmadan önce neler yaptığını ve Bitcoin madenciliği yaparak nasıl para kazandığını açıkladı.

Zamanında Madencilik Yapmak Daha Kolaydı

Artık 18.5 milyon Bitcoin kazılmış, cihaz fiyatları artmış, madencilik yapmak zorlaşmış ve madenciler arasındaki rekabet kızışmışken Bitcoin madenciliğinden para kazanmak kolay değil. Ancak insanlar bundan birkaç yıl önce kişisel bilgisayarlarıyla bile Bitcoin madenciliği yapıp para kazanabiliyorlardı.

Kosala Hemachandra yıllar önce madencilik yapmaya başlamış isimlerden birisi. Hemachandra 2014-2015 tarihlerinde California’da yaşarken evinin kirasını ödemek için Bitcoin madenciliği yapıyordu. California’da kendisine bir oda tutan MyEtherWallet CEO’su, bu odanın kirasını odaya yerleştirdiği madencilik cihazı (miner) ile ödedi.

California Sıcağına Katlanmak Zor

Bitcoin ile kira ödemek kulağa eğlenceli gelse de Hemachandra bunun göründüğü kadar iyi bir tecrübe olmadığını söyledi. Bunu yaparken California sıcağına katlanmak zorunda kaldığını söyleyen Hemachandra, Bitcoin kazmak için kullanılan cihazların da ne kadar fazla ısı yaydığını hatırlattı. O tarihlerde sıcaklığın 30 derecelerin üstüne çıktığı San Fernando Vadisi’nde yaşadığını belirten Hemachandra şunları paylaştı:

“Odamda Bitcoin madenciliği yaptığım için sıcaklık 30 derecenin de üstüne çıkıyordu. Odamdaki klima zaten zar zor çalışıyordu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment