Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq Kripto Para Şirketlerinin Değerlendirmeye Devam Ediyor

Nasdaq, kripto para borsalarının güvenlik düzeylerini geliştirmek ve değerlendirmek için yeni bir teknolojiden faydalanıyor. Nasdaq, kripto para borsalarının durum tespit süreçlerini yönetmesi için 20 kişilik bir ekip oluşturdu.

Kripto para sektöründeki bazı borsalar, güvenlik düzeylerinin değerlendirilmesi için Nasdaq’ın hizmetlerinden faydalanıyorlar. Kripto para borsalarına yapılan hack saldırılarının boyutunu ve sıklığını düşünürsek bu değerlendirmelerin oldukça verimli olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir haberde kripto para borsalarına yapılan hac saldırılarıyla ilgili hazırlanan bir raporu aktardık. Bu rapora göre 2018 yılında kripto para borsalarına yapılan hack saldırıları sonucunda 900 milyon doları aşkın para çalındı.

Zorlu Test

Nasdaq’ın kripto para borsaları için hazırladığı özel güvenlik değerlendirmesinin pek kolay olmadığını belirtmek gerekiyor.

Forbes tarafından yapılan habere göre şu ana dek bu teste katılan borsalardan yalnızca yedi tanesi başarılı sonuç aldı. Bu yedi borsadan ikisinin adı açıklandı: Gemini ve SBI Virtual Currency.

Nasdaq yetkilileri, müşterileri için hazırladıkları bu durum tespit sürecine özellikle son zamanlarda daha fazla ağırlık vermeye başladılar. Bunun sebebi, Nasdaq’ın artık yalnızca büyük çaplı müşterilerle değil küçük çaplı müşterilerle de işbirliği yapıyor olması.

Nasdaq’ın 20 kişilik ekibinden sorumlu olan Tony Sio konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Aslında bu gibi güvenlik incelemelerini pek yapmazdık çünkü hep büyük şirketlerle çalışırdık. Ama daha küçük şirketlerle, yeni kurulmuş startuplarla çalışmaya başladıktan sonra bu incelemeleri yapmak zorunda olduğumuzu fark ettik.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment