Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’da Listeli Bitcoin Madencisi 2 Milyon Dolarlık Geri Alım Yapacak!

Çinli ünlü milyarder Jihan Wu’nun sahibi olduğu Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Bitdeer, milyonlarca dolar değerinde hisse geri alımı yapmak için düğmeye bastı.

Bitcoin üretimi istikrarlı bir şekilde artan madencilik şirketi Nasdaq üzerindeki hisselerinin bir kısmını geri almaya karar verdi. Bitdeer tarafından 19 Ekim Perşembe günü yapılan açıklamada 17 Nisan 2024 tarihine kadar 2 milyon dolar değerinde hissenin geri alınacağını belirtti.

Şirket hisselerin geri alımını açık piyasa işlemleri, özel olarak müzakere edilen işlemler, bunların herhangi bir kombinasyonu veya yasal olarak izin verilen diğer yollar da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle yapacağını vurguladı.

Ek olarak hisse fiyatı üzerinde ani etkiler yaratmamak ve uzun vadeli sürdürebilirliği sağlamak adına geri alım işleminin kademeli şekilde uygulanacağı ifade edildi:

Bitdeer, hisse geri alım programını kademeli olarak uygulayarak, hisse fiyatı üzerindeki etkiyi en aza indirmeyi ve hissedarları için daha uzun vadeli getiriler elde etmeyi amaçlamaktadır.

Madencilik şirketi, eylül ayında bir önceki aya kıyasla %25,8 artış sağlayarak 482 Bitcoin üretti. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla neredeyse 3 katlık bir artış anlamına geliyor. Yaşanan olumlu gelişmeler hakkında açıklamada bulunan Bitdeer’in CEO’su Linghui Kong şu ifadelere yer verdi:

Bu artış, Bhutan’da yeni inşa ettiğimiz 100MW Gedu madencilik veri merkezimizin Eylül ayı boyunca istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam etmesiyle gerçekleşti. Eylül ayı boyunca Gedu madencilik veri merkezinde 217 Bitcoin çıkarıldı ve bu rakam ay boyunca çıkarılan toplam Bitcoin’in yaklaşık %45’ini oluşturdu.

Bitdeer hisseleri Nasdaq üzerinde BTDR koduyla 3,41 dolardan işlem görüyor. BTDR 2023 yılının başından bu yana %67 değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!