Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’ta Listeli Bitcoin Madencisi 240 Milyon Dolarlık Alım Yapacağını Duyurdu!

Dev Bitcoin (BTC) madencisi Bitfarms, yarılanma hazırlığı olarak 240 milyon dolarlık cihaz alacak. 

Bitcoin yarılanmasına (halving) günler kala dev madencilik şirketleri hazırlıklarını hızlandırdı. Kısa süre önce konu hakkında açıklamada bulunan Bitfarms, hash oranını üç kat arttırmak için 240 milyon dolarlık cihaz siparişi vereceğini belirtti.

Bitfarms’ın finans müdürü Jeffrey Lucas yapılan açıklamada toplamda 88 bin cihaz alınacağını ve bu sayede yarılanma sonrası artan zorluk seviyesindeki düşük ödül oranlarına adapte olabileceklerini kaydetti.

Bitfarms daha önce Bitmain’in Bitcoin Miner T21 cihazından  35.888 adet satın almıştı. Buna ek olarak 46.280 adet Bitmain T21, 3.888 adet Bitmain S21 ve 740 Bitmain S21 Hidro alınacağı vurgulandı.

Lucas yaptığı açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Dönüşümsel filo yükseltmesi, Bitcoin yarılanmasının ortasında Bitfarms’ın ölçeğini ve karlılığını artırıyor. Bu, hash oranımızı üç katına çıkararak 21 EH/s’ye çıkaran, hedeflenen işletim kapasitemizi %83 artırarak 440 megawatt’a (MW) çıkaran ve filo verimliliğimizi TH ile %40 artırarak 21 megawatt’a çıkaran, oyunun kurallarını değiştiren bir gelişmedir.

Madencilik şirketinin kasasında halihazırda 66 milyon dolar nakit ve 806 BTC bulunuyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!