Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’ta Listeli Bitcoin Madencisi On Milyonlarca Dolarlık Yeni Alım Yaptı!

En büyük Bitcoin (BTC) madencilerinden Bitfarms, yarılanma (halving) öncesi hazırlıklarını hızlandırarak milyonlarca dolar değerinde madencilik cihazı sipariş etti.

Bitcoin madencilik şirketi Bitfarms 27 Kasım tarihli resmi açıklamasında, 95,5 milyon dolar değerinde 35.888 adet Bitmain T21 cihazı sipariş etti. Şirket cihaz başına 2.660 dolar ödeme yapmış oldu. Cihazların Mart 2024’ten Mayıs 2024’e Bitfarms’a teslim edilmesi planlanıyor.

Bitfarms bu satın alıma ek olarak 28.000 Bitmain T21 cihazı içinde  bir satın alma opsiyonu sağlayarak geleceğe yönelik planlarını belli etmiş oldu. Madencilik şirketi 2024’ün ilk yarısında 310 MW kurulu kapasiteyle hashrate seviyesini 12 EH/s’ye çıkarmayı hedefliyor. Ek olarak 2024 yılının sonuna kadar bu sayıların sırasıyla 17 EH/s ve 391 MW’a ulaşması bekleniyor. 
.

Gelişmeler hakkında açıklamada bulunan Bitfarms CEO’su Geoff Morphy, 6 aydan kısa süre sonra gerçekleşecek Bitcoin halvingine yönelik bu hazırlıkların önemini vurguladı:

Dünya standartlarında ölçeklenebilir altyapımızı, dönüştürücü bir ekipman yükseltmesi uygulamak için doğru zamanı bekleyerek inşa ettik. Şimdi, 2020’den bu yana en cazip ekipman fiyatlandırmasıyla, 2024’ün ikinci yarısında 17 EH/s’ye giden iyi  bir yol ve 2024’te 21 EH/s için güvence altına alınmış donanım ile kapsamlı stratejimizi başlattık. Bu stratejinin, daha düşük birim üretim maliyetleri ve dramatik hashrate büyümesi ile birlikte verimliliği önemli ölçüde artırması ve bizi yaklaşan halving ve sonrası için iyi bir konuma getirmesi bekleniyor.

Kripto para şirketi Matrixport, 2024 yılında en büyük getiri sağlayabilecek Bitcoin yatırımları arasında Bitfarms (BITF) hisselerine de yer vermişti. TradigView verilerine göre şirketin hisseleri haber akışının etkisiyle %16,5 yükselerek 1,15 dolar seviyesinden 1,24 dolara ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!