Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nassim Taleb: Bitcoin ve Enflasyon Arasında İlişki Yok

Siyah Kuğu kitabıyla tanınan Nassim Taleb, Bitcoin ve enflasyon arasında bir ilişki olmadığını söyledi. Taleb, Bitcoin’in saadet zinciri olduğunu düşünüyor.

Nassim Taleb, CNBC’nin Squawk Box programına konuk oldu. Bitcoin güvenli bir liman olarak değerlendirilmeye başlamışken, Taleb bunun aksini savundu. Ünlü yazar, “Bitcoin fiyatı hiperenflasyon varken bile sıfıra gidebilir.” diyor ve Bitcoin ile enflasyon arasında hiçbir bağlantı olmadığı iddiasında bulunuyor.

Taleb, “Bugün Bitcoin olur, yarın başka bir şey olur ve bunlar gelip giderler. Bunların, iddia ettikleri şeylerle sistematik bir ilişkisi yok.” yorumunu yaptı.

Enflasyona karşı zeytin yetiştirmek daha iyi bir seçenek

Taleb, Bitcoin’in iyi bir kriptografik sistem olduğunu ancak ekonomik herhangi bir şeyle bağlantısı olması için bir sebebi olmadığını söylüyor. “Eğer enflasyondan korunmak istiyorsanız bir arazi satın alın, zeytin yetiştirin. Fiyatı düşerse elinizde en azından zeytinyağı olur. Fakat Bitcoin’in bir bağlantısı bulunmuyor.” dedi.

One göre, bir yatırımcı için en iyi strateji gelecekte getirisi olabilecek şeylere sahip olmak.

“Bitcoin’in para birimi olabileceğini sanmıştım”

Yazar, önceden Bitcoin’in bir para birimi olabileceğini ve para transferlerinde kullanılabileceğini düşünüyordu. Fakat yazar, Bitcoin’in çok volatil olduğunun kanıtlandığını ve spekülatif bir araç haline geldiğini belirtti.

Bu nedenle Taleb, Bitcoin’in doların yerini alamayacağını çünkü bu kadar volatil bir şeyin fiat paranın yerine geçemeyeceğini belirtiyor.

“Bugün yüzde 5, ayda yüzde 20 oranında artan ya da azalan bir şey para birimi olamaz. Bu yüzden başka bir şeydir.” diyen Taleb, Bitcoin’i lale çılgınlığına benzetti.

Bitcoin spekülasyondan ibaret

Nassim Taleb, fiat para birimine alternatif olarak herhangi bir hükümete bağlı olmayan Bitcoin aldığını ama sonra sattığını söylüyor. BTC’nin hükümete bağlı olmayan bir para birimi değil, spekülasyon olduğunu fark ettiğini belirten Taleb, “Oyun gibi. Gerçekten hiçbir şey değil. Başka bir oyun yaratıp para birimi diyebilirsiniz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!