Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEM Foundation Arjantin’deki Gazeteci Sendikasına Yardım Ediyor

NEM Foundation, Arjantin’deki yerel bir gazeteci sendikasıyla işbirliği yapmaya başladı.

Arjantin’deki yerel bir gazeteci sendikası, telif haklarını koruyabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor. Sendika, bu amaç doğrultusunda NEM Foundation ile yeni bir uzlaşma belgesi imzaladı.

Arjantin’in Cordoba kentindeki CISPREN adlı bu sendikayla yapılan anlaşma, proof-of-concept çalışmalarını da kapsıyor.

CISPREN, Blockchain teknolojisinin telif konusundaki sorunları çözebileceğine inanıyor. CISPREN’e göre fikri mülkiyetlerle ilişkin onlarca farklı sorun var ve mevcut sistemler bu sorunları çözme konusunda yetersiz kalıyorlar.

CISPREN sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre yazarlar, ürettikleri içerikleri Blockchain’e aktarabilecek, zaman damgasından faydalanarak bu yazıyı güvence altına alabilecekler. Üretilen her bir içeriğin kendine has bir QR kodu ve dijital imzası olacak.

Blockchain teknolojisi telif hakları alanında halihazırda kullanılıyor. Bu teknolojinin gazetecilik alanında kullanıldığını söylemek de mümkün.

Forbes geçtiğimiz yıl merkezsiz bir platformda paylaşım yapabilmek için Circle ile işbirliği yapmaya başladı. Forbes, merkezsiz platformların oldukça verimli olabileceklerini düşünüyor.

Bunun yanı sıra Associated Press de Civil ile işbirliği yapmaya başladı. Geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan bu ortaklığın amacı, Associated Press içeriklerinin Blockchain aracılığıyla takip edilebilmesi. Bazı kaynaklara göre Associated Press’in amacı, bu teknolojinin tam anlamıyla ne kadar verimli olabileceğini öğrenmek.

Blockchain teknolojisi bu alanların yanı sıra sağlık, eğitim, finans, hizmet gibi daha farklı alanlarda da kullanılmaya devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment