Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEO Kurucusu: Blockchain Alt Yapısı Kitlelere Yayılmaya Henüz Hazır Değil

Çin’in Ethereum‘u olarak görülen NEO‘nun kurucusu Da Hongfei, geçtiğimiz günlerde Seattle içerisinde yapılan NEO DevCon konferansında önemli açıklamalarda bulundu ve NEO yatırımcıları için yol haritasından söz etti.

Firma geçtiğimiz tarihlerde, 2015 yılında yaptığı ilk ICO’sundan elde ettiği paradan sadece 2 milyon dolarlarının kalması ile gündeme gelmişti ve kurucu bu konuda yaptığı açıklamada ellerinde hala milyonlarca dolar değerinde Bitcoin, Ethereum ve NEO bulunduğunu, söz konusu 2 milyon doların ise sadece nakit para olarak belirtilebileceğini vurguladı.

Blockchain teknolojisine değinen kurucu, 2014 yılı esnasında blockchain teknolojisinin neredeyse hiç konuşulmadığını ve o tarihlerde bütün odağın Bitcoin ile diğer birkaç alt koin üzerine olduğunu ifade etti ve ekledi:

”2014 yılından sonra bankacılar bazı ”geeklerin” ülkeler arasında sadece bir kaç dakikada değer transferi yapabilecek bir protokol icat ettiğini fark ettiler. Bu sebepten bu teknolojiyi merak etmeye başladılar ve buna blockchain adını verdiler.

Bence 2015 yılından sonra veya 2016 yılı esnasında insanlar blockchain’in bireyler ve kurumlar arasında bir çeşit yeni iş birliği kurmak için kullanılabileceğinin farkına vardı. DAC gibi ( merkeziyetsiz otonom şirket) yeni kelimeler icat edilse de, Vitalik bunu daha sonra DAO’ya değiştirdi. Bence tam olarak bundan sonra insanlar bunun yeni kurumlar oluşturmak için kullanılabileceğinin farkına vardı. İşte ben de tam olarak o zaman bunun yeni ve kurumsal bir teknoloji olduğunu anladım.”

Blockchain teknolojisinin de aynı internet gibi gelişeceğini ifade eden Da Hongfei, katman katman gelişmeler yaşanacağını ve tek bir anda devasa bir gelişme yaşanmayacağını düşünüyor. Tam olarak bu sebepten blockchain’in ”henüz” kitlelere yayılmaya hazır olmadığını açıklayan Da, bunun için daha fazla vakit gerektiğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment