Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEO N3 Versiyonu İçin Detayları Paylaştı

NEO ekibi, geçen hafta testnet’i açılan N3 platformunun tanıtımını yaptı. N3; “Hepsi bir arada” sloganı ile tanıtılırken NEO 24 saatte %3’ten fazla değerlendi ve 41,24 dolardan işlem görüyor. 

NEO geliştiricileri, Temmuz 2018’de tanıtılan N3 versiyonunun detaylarını paylaştı. NeoID gibi ürünlerin yer alacağı güncelleme, bu ay içinde test edilmeye başladı.

Eski sürümden yeni sürüme geçiş yapmak için çalışmalar başlamışken, NEO N3 mainnet’i için henüz kesin bir tarih verilmedi. NEO kurucusu Da Hongfei, 29 Mart günü bir AMA düzenleyecek.

100 kata kadar varan iyileşme

Neo N3 ile işlem verimliliğinin mevcut sürüme kıyasla 10 – 100 kat artması bekleniyor. Verimlilik artışının yanı sıra işlem hacminde iyileşme görülmesi, güvenlikte artış, işlemlerde istikrar sağlanması gibi pozitif etkiler de beklenenler arasında.

Neo, ölçeklenebilirlik ve likidite konusunda geliştirmeler yapmak için, Poly Network ile ortaklık kurdu. Birlikte, Neo N3 projeleri üzerinde çalışmalar yapacaklar. Poly Network, Ethereum ve Binance Smart Chain ile entegrasyon sağlamış durumda.

Optimize edilen mekanizmalar

Neo; yeni platformda yönetişim mekanizmalarında, oracle düğümlerinde, consensus mekanizmasında, dijital kimlik alanında ve çeşitli mimarilerde değişiklikler yapıldığını söylüyor.

Ayrıca ekonomi modeline de değinen Neo, oylamayı ve ağa katılımı teşvik etmek için hem NEO token sahiplerine hem de node’lara GAS dağıtacak.

Topluluk artık daha önemli

N3’ün on-chain yönetişim ve ekonomik modelde topluluğu temel alacağı belirtiliyor. Oylamalarda topluluğun tamamının katılıma teşvik edileceği ve böylece yönetişimde bir dinamizmin yakalanması hedefleniyor.

Son olarak Neo, 25 Mart’ta yayınlanan N3 TestNet üzerinde bir hackathon yapmayı planlıyor. Neo, 100 milyon dolarlık EcoBoost girişimiyle gelecek vadeden projelere destek verileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!