Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEO Yatırımcıları Dikkat: Kritik Saat Yaklaşıyor

NEO yatırımcıları bugün Flamingo Finance tarafından yapılacak açıklamayı yakından takip etmeliler. Dün “yoğun talebi” kaldıramayan Flamingo Finance platformunun bugün TSİ 16:00’da açılması bekleniyor. NEO fiyatı bu açılış sırasında dalgalı seyredebilir.

NEO destekli bir DeFi projesi olan Flamingo Finance; Ethereum ile NEO arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. YEarn Finance benzeri bir modele sahip olan Flamingo Finance ekosistem içerisinde Flamincome, Flamingo Wrapper gibi çeşitli ürünler yer alıyor.

Gerek DeFi çılgınlığından gerek NEO desteğinden faydalanan Flamingo Finance kısa süre içerisinde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı. Flamingo ekibi Flamincome ve Flamingo Wrapper’ı aktif hale getirdikten sonra platforma 100 milyon dolar değerinde sermaye girişi oldu. Fakat bu hızlı büyüme beraberinde bir sorun da getirdi.

Gözler 25 Eylül’e Çevrilmişti

Flamingo Finance 23 Eylül’de hayata geçtikten sonraki ilk 24 saat içerisinde 100 milyon dolar topladı toplamasına ancak bu süreç içerisinde bazı kullanıcılar işlem yapmakta zorluk yaşadılar. Bunun sebebi ise platformun “yoğun trafiği kaldıramıyor” olmasıydı.

Açıldığı andan itibaren büyük bir ilgi gören Flamingo Finance, 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı Mint Rush programı ile daha da fazla kişinin ilgisini çekti. Flamingo Finance tıpkı son zamanlardaki diğer pek çok DeFi platformu gibi insanların yield farming yapmasına olanak tanıyor. FLM token alan kullanıcılar bunu diğer NEO tabanlı tokenlara dönüştürüp pasif bir şekilde kazanç elde edebiliyorlar. 25 Eylül’de düzenlenmesi beklenen Mint Rush etkinliği ile birlikte likidite sağlayıcılarına dağıtılan ödüllerin artırılması planlanıyordu. Platforma duyulan ilginin artma sebebi de bu oldu.

Ertelenmek Zorunda Kaldı

Flamingo Finance dün Mint Rush programını başlattı ancak kısa süre içerisinde ortada büyük bir sorun olduğu anlaşıldı: Platform gösterilen bu yoğun ilgiyi kaldırabilecek kapasitede değil. Bu trafiği kaldıramayan Flamingo Finance, Neolive adlı NEO cüzdanının çökmesine sebep oldu. NEO kurucusu Da Hongfei Twitter hesabından şu duyuruyu paylaştı:

“Neoline sunucusu yoğun trafik nedeniyle çöktü. Herkesin parası güvenli bir şekilde akıllı kontratlarda saklanmaktadır. Layer 1 sorunsuz şekilde çalışıyor. Lütfen sabırlı olun ve bilin ki hep birlikte bu sorunları çözmek için çalışıyoruz.”

Hongfei bu paylaşımı yaptıktan sonra Flamingo Finance ekibi de bir duyuru yayınladı ve Mint Rush’ın açılış tarihinin ertelendiğini açıkladı. Cüzdandaki sorunları gidermeye çalışan geliştiriciler, açılış tarihini 26 Eylül TSİ 16:00’ya ertelediler.

NEO Fiyatında Dalgalanmaya Yol Açabilir

Flamingo Finance platformunun bugün sergileyeceği performans NEO fiyatında olumlu veya olumsuz dalgalanmaya yol açabilir. Flamingo ağının dün Mint Rush’ın yükünü kaldıramamış olması NEO fiyatının %4 oranında düşmesiyle sonuçlandı.

Dün gün içerisinde 23 doların üstüne kadar çıkan NEO fiyatı, Flamingo ağında yaşanan sorunlar nedeniyle 21 dolara kadar geriledi. NEO Mint Rush yeniden başlatılmak üzereyken 22 dolardan işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment