Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Hükümeti Bir Bitcoin Madencisini Cezalandırdı

New York Eğitim Bakanlığı çalışanı Vladimir Ilyayev iş bilgisayarında Bitcoin madenciliği yaparken yakalandı

Ilyayev, yaptığı bu hareketten dolayı hükümet tarafından disiplin cezasına çarptırıldı.

2014 yılında çalışma saatleri içerisinde madencilik yaptığını itiraf eden Ilyayev’in iş bilgisayarına yüklediği madencilik uygulaması ile gece saatlerinde Bitcoin kazdığını ve bunu evindeki bilgisayardan takip ettiğini hükümet tarafından yapılan halka açık bilgilendirmede belirtiliyor.  Bilgilendirmenin bir kısmında:

“Bitcoin madencilik uygulamasını iş bilgisayarım üzerinde akşam 6 ile sabah 6 arasında 19 Mart 2014’ten 17 Nisan 2014’e kadar yani bakanlık tarafından müdahale edilene kadar kullandım.”

Cezalandırma

Dava hakkında kapsamlı bir soruşturmanın ardından kurul Ilyayev için “şehrin kaynaklarını kişisel kazançlar için kullanmak” sebebiyle bir yaptırım uygulama kararı aldı. Yıllık izinlerinin iptali ve toplamda 611 $ cezaya çarptırıldı.

Bitcoin madenciliği bolca elektrik enerjisi gerektiren bilgisayarlar tarafından yapıldığı için bu şekilde bir cezaya maruz kalan Ilyayev’in şu anda ne yaptığı bilinmiyor.

Devlet Kurumlarındaki Madencilik Vakaları

Ilyayev’in yaşadığı bu olay kayıtlara geçen ilk olay değil. 2015’in başlarında Newyork Eğitim Bakanlığı’ndaki bir ağ mühendisi, Etik Kurulu’nun araştırmasının ardından ona atanmış iş bilgisayarı üzerinden Bitcoin madenciliği uygulaması kullanırken yakalandı. Ancak yaptığı işlemin başarılı olup olunmadığı yetersiz kanıt dolayısıyla tespit edilemediğinden serbest bırakıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment