Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York, Kripto Para Madencileri İçin Daha Düzenlemeler Üzerine Çalışıyor

New York, Plattsburgh bölgesi, şehirde hizmet veren ticari kripto para madencilik tesisleri için çok daha sıkı düzenlemeler getirmeyi planlamakta.

Plattsburgh’ın Şehir Meclisi üyelerinden olan Patrick McFarlin, geçtiğimiz hafta ticari kripto para madencilik etkinlikleri için ”kısıtlayıcı düzenlemeler” içeren yeni bir yasa teklifinde bulundu. Cuma günü şehir meclisinden yapılan bir güncellemeye göre, yasanın kabulü veya reddi hakkındaki halka açık duruşma 25 Ekim tarihinde görülecek.

Söz konusu kısıtlayıcı düzenlemeler arasında yangın güvenliği, ısı, zarar hafifletme ve özel kullanım izinleri gibi ekstra unsurlar yer alıyor. Yasa eğer kabul edilirse, bundan sonra kripto para madencilik tesislerinin yapı içerisindeki sıcaklığı, istenilen herhangi bir zamanda anında 48.8 dereceye getirebilmeleri ve burada tutabilmeleri zorunlu hale gelecek.

Eğer tesislerin dışarısındaki ısı 4.4 derecenin altında olursa, madencilik işletmecileri ”madencilik etkinliğinden elde edilen ısının %20’sinden fazlasının direkt olarak dışarıya salınmayacağını” garanti altına almak zorunda.

Bunun yanı sıra teklifin içerisindeki ilginç bir kısım ise şu şekilde açıklanmakta:

”Hiçbir madencilik işletmesi binanın dışından 25 fit öteye kadar 90 desibellik sesten fazlasını veremeyecek ve vatandaşlar için olası kötü etkileri engellemeye çalışacak.”

Eğer yasa kabul edilirse bir çok madencilik işletmesi yeni yükümlülükleri yerine getirmek için belirli bir süre hizmetlerine ara vermek zorunda kalabilir. Özellikle ses ve ısı konusunda ciddi bir yalıtım gerektirecek olan yeni kurallar, uzun vadede tesislerin yararına olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment