Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Regülatörü Açıkladı: Paxos’a BUSD İçin Neden Dur Emri Verildi?

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) sözcüsü tarafından basına yapılan açıklamaya göre Paxos Trust Company, BUSD’nin kötüye kullanılmasını önlemek için gerekenleri yapmadı.

New York Finansal Hizmetler Departmanı sözcüsü tarafından Reuters’a verilen demece göre Paxos, Binance lisanslı BUSD stablecoininin kötüye kullanılmasını önlemek için gereken adımları atmadı.

BUSD’nin “sorunsuz ve güvenli bir şekilde” yönetilmediğini söyleyen NYDFS sözcüsü, Paxos’un “Binance ile Paxos tarafından ihraç edilen BUSD’nin müşterileri hakkında periyoduk şekilde risk değerlendirme ve durum tespit çalışması yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğini” söyledi.

NYDFS yetkililerine göre şirket, bu yükümlülüğünü yerine getirmeyerek “platformun kötüye kullanılmasını önlemek” için alması gereken önlemleri de almamış oldu.

NDFS yönetimi, Paxos’un Binance ile olan ilişkisini yeteri kadar denetlemediği gerekçesiyle Paxos’a Binance USD ihracını durdurması yönünde talimat vermişti. Paxos yönetimi de Binance ile BUSD üstünden kurduğu ilişkileri durdurma kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!