Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Yüksek Mahkemesinden Tether ve Bitfinex Hamlesi!

New York’lu bir yargıç kripto para borsası Bitfinex‘in ve bunun iştiraki stablecoin firması Tether‘in, daha önce ortaya çıkan ve Tether’in Bitfinex’e aktardığı fonları kapsayan olayla ilgili belgelerin teslim etmelerini içeren bir mahkeme emri çıkarttı.

Yargıç Joel Cohen geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan bir bildiride çıkarttığı karara göre, Bitfinex ve Tether yöneticilerinin veya çalışanlarının Tether rezervlerinde olan fonlar ile Bitfinex’e para aktarımı yapmasının önünü tıkadı. Yargıç tarafından çıkartılan kararlar arasında öne çıkan dört tanesi şu şekilde sıralanabilir:

  • Tether, iş yaparken uygulanan normal prosedür ve yöntemler dışında Bitfinex veya başka partilere herhangi bir kredi veya varlık aktaramaz.
  • Tether kendi rezervlerinden  maaş veya buna benzer ödemeler dışında yöneticilere, çalışanlara ve diğer bireylere fon dağıtımı yapamaz.
  • Ne Bitfinex ne de Tether New York Yüksek Mahkemesi tarafından gönderilen orijinal mahkeme celbinde istenilen belgelerde herhangi bir şekilde oynama veya değiştirme yapamaz.
  • Mahkeme emri 90 gün içerisinde sona erecektir ancak yetkili merciler süre bitmeden iki hafta önce bunun uzatılması için başvuruda bulunabilirler.

Daha önce ortaya çıkan Bitfinex – Tether fiyaskosunda mahkeme borsanın Tether rezervlerine erişimini durdurmak istemiş olsa da, bu seferki duruşmada resmen bunu elde etti. Dün gece yaşanan düşüş birkaç uzmana göre bu haberin bazı kişilere yayılması ve satışın tetiklenmesi sonucunda gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment