Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Altcoin’i 67 Milyon Dolarlık Token Dağıtımını Gelecek Yıla Erteledi!

NFT projesi ImmutableX’in kurucusu 67 milyon dolarlık IMX’in kilit açılışının ertelediğini duyururken piyasaya sürülmesi planlanan yeni projeleri tanıttı.

NFT’ler Ethereum katman-2 çözümü sunan ImmutableX ekibinden yatırımcılarını sevindiren bir duyuru geldi. Immutable kurucu ortağı Robbie Ferguson tarafından 17 Ekim tarihinde yapılan açıklamada, birkaç hafta sonra kilidi açılacak proje geliştirme yatırımları için ayrılmış 67 milyon dolar değerinde 125 milyon IMX’in Temmuz 2024‘e kadar tekrardan kilitlendiği belirtildi.

Bu adımın Immutable’ın uzun vadeli sürdürülebilirliğini artırmak için atıldığını belirten Ferguson, açıklamasının devamında yaptığı duyurularla da dikkat çekti.

Geçen yıl, Immutable’ın proje geliştirme tahsisinin 125 milyon IMX kadarını 1 yıl daha yeniden kilitlemeyi taahhüt ettik. Birkaç hafta sonra bu tokenların kilidinin açılması planlanıyor. Fakat biz bu kilit süresini en azından Temmuz 2024’e kadar yeniden uzatacağımızı açıklamaktan gurur duyuyoruz. Ama hepsi bu kadarla sınırlı değil.

Tokenların kilidinin nihayetinde bir gün açıldığında bunları direkt olarak piyasaya sürmeyeceğini ve doğrusal bir hak ediş programı çerçevesinde gerçekleştireceklerini belirten deneyimli isim, bu sayede piyasa üzerindeki satış baskısını da azaltacaklarını vurguladı.

Ferguson ayrıca Immutable üzerine inşa edilmiş 200’den fazla finanse edilen oyun olduğunu açıklandı. Bununla birlikte Polygon (MATIC) ile kurulan ortaklık sonrası ağ özelindeki kazançların %60 arttığını belirtirken Immutable zkEVM’in yakında piyasaya sürüleceğini hatırlattı.

Kurucu ortak, Immutable ekibinin 2 milyar tokenınn %52’sini proje geliştirme ve ekosistem teşvikleri için ayırdığını gündeme getirdi. Immutable vakfı tarafından hem oyun temelli hem de blokzinciri temelli projelere yapılan yardımların uzun vadeli getirisinin yüksek olduğu vurgulanırken artan verimliliğin altı çizildi.

Ferguson, ekosistem merkezli blokzinciri oyunları ilk kez piyasaya sürüleceğini şu ifadelerle aktardı:

2 yıl önce finanse edilen oyunlar önümüzdeki 12 ay içinde yayına girecek. İsabet göreceğiz ve web3’ün kullanıcı benimseme eğrileri sadece en büyük borsalar tarafından değil, en büyük oyunlar tarafından çizilecek.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3,5 değer kaybeden IMX, yazım esnasında 0,518 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!